Bibliotekar Julie Feldskov Henriksen i bibliotekshaven

Julies sommerlæsning

Skatte fra bibliotekarens læseliste.

Når det gælder sommerferielæsning, læser jeg altid en blanding af nye bøger, bøger på min læseliste og gamle bøger, som jeg genlæser, fordi det nu er blevet en tradition at genlæse dem i sommerferien. Herunder er listen over de bøger, jeg vil læse i sommerferien. Det er en kombination af alle mulige forskellige bøger, lydbøger, e-bøger og graphic novels.

Igang med science fiction

Jeg har længe gerne villet i gang med at læse mere science fiction, og denne sommer har jeg fundet frem til en række bøger, som lyder spændende, har fået fantastiske anbefalinger, eller simpelthen er klassikere jeg ikke er nået til endnu.

Bøger fra "To-read"-listen

Jeg har som mange andre en liste over bøger, som jeg gerne vil læse, men som jeg aldrig rigtig når i bund med, fordi der hele tiden udkommer så mange nye og spændende bøger. Fra denne lange liste har jeg udvalgt et par stykker, som jeg gerne vil læse denne sommer.

Hyggelige hobbybøger

Som så mange andre har jeg også en masse forskellige hobbyer og fritidsaktiviteter, som jeg bruger en hel del tid på. Her er der en liste over nogle af de bøger, jeg vil læse denne sommer, som omhandler de hobbyer og fritidsaktiviteter.

Når tekst og billeder går op i en højere enhed

Jeg har altid været glad for tegneserier, og det er jeg ikke holdt op med at være, bare fordi jeg er blevet ældre. Jeg har været på det spændende Copenhagen Comics og græsset lidt på bibliotekets hylder, og jeg har fundet de her tegneserier, som jeg skal læse denne sommer.

Yndlingsbøgerne, der kan tåle en genlæsning

Jeg har også mine yndlingsbøger, og det plejer at være denne tid på året, hvor jeg er tilbøjelig til at genlæse mine yndlingsbøger.

Red, white & royal blue er blevet en af mine yndlingsbøger under corona. Jeg var først meget imod bogen, da jeg syntes, at synopsis var lidt for langt ude. Da jeg så endelig købte præmissen for bogen og kom i gang med den, kunne jeg ikke lade den være. Og det endte med, at jeg læste den på en dag. Det er en af de bøger, jeg nærmest altid glæder mig til at genlæse og særligt denne sommer. 

Jeg husker, første gang jeg læste Fangirl af Rainbow Rowell på en sommerferie til Italien. Jeg have svært ved at lægge den fra mig, og det endte da også med, at jeg sad op en hel nat med tårerne trillende ned af kinderne og læste den til ende. Jeg har siden dengang genlæst den et utal af gange, og nu er den på listen igen denne sommer, da jeg for første gang i snart tre år skal til Italien igen.

Troldmandens Søn var en af de første fantasybøger, jeg kan huske, at jeg hørte som lydbog på en båndoptager. Det siger noget om, hvor gammel jeg er. Jeg var ikke meget mere end 11 år gammel. Noget ved historien og den måde Cecilie Eken skriver på, gør, at det er en bog, jeg jævnligt finder tilbage til. Det er en af de bøger, som jeg har besluttet mig for at skulle genlæse denne sommer.

Jeg håber, at min brede smag kan være med til at inspirere dig til at prøve noget nyt, til at få læst bøger på din læseliste eller simpelthen til at finde en af dine gamle klassikere frem og få den genlæst.