Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

INTROSPECT – Ian Schjals
24. november – 13. januar

I udstillingen INTROSPECT lader maleren Ian Shjals det undersøgende blik vende indad. Det sker som nedslag i hans mangeårige praksis med maleri og objekter som foretrukne medier samt i udforskningen af en motivverden, der kredser om geologi, alkymi og universets kompleksitet.

Han bor på en gård i Lystrup lidt uden for Slangerup. Ian Schjals har bosat sig i smukke omgivelser med den Nordsjællandske natur og muld lige uden for døren. Det undrer derfor ikke, at det er materiens og geologiens elementer såsom grund og masse, der er kilde til inspiration i hans motiver. Formsproget balancerer mellem minimalistisk renhed og organisk abstraktion og afslører tillige en fascination af planeter og fjerne galakser. Ligeså uendeligt og ubegribeligt at forstå som jordklodens tyngde og tid, der til stadighed optager Schjals, også i rækken af nye værker på udstillingen.

Krakelerede overflader og dybe revner i den størknede maling er gennemgående træk i værkerne på udstillingen, der bærer navnet INSTROSPECT. Introspektion er at undersøge indad. Det gør Schjals ved at gå på opdagelse i de dybe lag af både tiden, klodens historie og helt konkret malingens aflejringer på lærredet. På udstillingen præsenterer Schjals både helt nye malerier og objekter samt værker fra de seneste 4-5 år. Han foretager således et blik, der er både tilbage-, indad- og fremadskuende.

Fernisering
Der er fernisering i Vandrehallen torsdag d. 23. november kl. 17-18.30. Der bydes på et glas, og kunstneren vil være til stede for en snak om udstillingen.

KOMMENDE UDSTILLING

Uden Ord - JChristian Jensen & Niels Larsen
19. januar – 4. marts 2018

Det konkrete og minimalistiske møder det organiske og ekspressive i sæsonens første udstilling. Maler JChristian Jensen og skulptør Niels Larsen går i dialog med grundstofferne i det kunstneriske udtryk: Materialerne, formerne, farverne og taktiliteten. Der er en særlig samklang mellem kunstnerduoens værker, der består af granit, stentøj, bronze, træ og maleri. Som en melodi hvor tone og rytme følges legende ad uden nødvendigheden af tekst eller forklarende ord. 

Fernisering:
Torsdag d. 18. januar kl. 17-18.30