Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

Sommerudstilingen
Nodsjællandske billedkunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund


5. maj - 23. juni

Sommeren begynder i Vandrehallen med årets medlemsudstilling for kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland. Ved denne begivenhed er bibliotekets kunsthal som altid scene for uforudsigelige møder mellem blandede kunstneriske udtryk, genrer og motiver.  

Hele 52 Nordsjællandske billedkunstnere udstiller på årets Sommerudstilling. Alle er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund (BKF), der er Danmarks faglige organisation for mere end 1.500 professionelle billedkunstnere. For Nordsjællands lokale BKF-afdeling er den årlige sommerudstilling en vigtig begivenhed, der både fremmer det faglige fællesskab, og giver en smagsprøve på den mangfoldighed af billedkunst, der skabes lokalt og i regionen.

Sommerudstillingen er kendetegnet ved, at kunstnerne ikke er underlagt et fælles tema. Det er derimod i udstillingens ånd, at kunstværkerne skal kunne opleves uden forudsætninger, forhåndsviden og baggrundshistorier. Oplevelsen med værkerne skal kunne give en erkendelse og formidle et indhold, uden af betragteren først har sat sig ind i kunstnerens intentioner.

Fernisering med musik

Udstillingen åbner med fernisering lørdag d. 4. maj kl. 13-15. Åbningstalen holdes af Rikke Macholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Hillerød. Biblioteket byder på et glas vin, og den velspillende Trip Duo bidrager til den festlige stemning med gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser.

Alle er velkomne!

Udstillingsperiode: 5. maj – 23. juni 2019

 

josephine_ernst_bkf19.jpg