Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

 Hundredevis af grønne papirblade i forskellige nuancer i hvirvlende formation

Leaf Dance, 2018

Yuko Takada Keller

Flydende Univers

Vandrehallen Kunsthal

Fernisering lørdag d. 11. september kl. 13-15

Åbningstale ved den japanske ambassadør i Danmark Hr. Manabu Miyagawa

Vandrehallen er stolt af at kunne præsentere udstillingen Flydende Univers af Yuko Takada Keller (f. 1958). Den japanskfødte kunstner Yuko Takada Keller har siden 1997 boet og arbejdet i Danmark. Hun arbejder hovedsageligt med papir, som hun tilvirker ved håndkraft i arbejdet med at skabe sine store skulpturelle mobile-værker. I Flydende Univers præsenterer hun en række nye værker, som er skabt med Vandrehallens store rum for øje. De imponerende papirmobiler svæver under Vandrehallens høje loft og leder med deres flydende organiske former tankerne hen på naturens forunderlige omskiftelighed. Det er en fantasifuld leg med vores forståelse af tid og rum.

Mobilerne består af op til 20.000 papirstykker, der trods det store antal svæver som blade i vinden og skaber spil og refleksion i solens stråler. De store mobiler er med deres bølgende former som tredimensionelle tegninger i luften. Her bliver papirdelene til små molekyler, der former de skulpturelle helheder. Hver enkelt papirdel i mobilerne er udgjort af mindre enheder, der samlet skaber former som blade, blomster eller fugle.

I sin kunstneriske praksis er Takada Keller formet af japanske kunsttraditioner såvel som minimalistisk skandinavisk design og ikke mindst årstidernes omskiftelighed i Nordeuropa. Takada Kellers værker er et poetisk arbejde med at formulere og samtidig fastfryse naturens usynlige bevægelser. Med de svævende former søger hun således at skabe et rent og sanseligt æstetisk udtryk, der har en drømmende karakter og samtidig vækker en grad af forundring og glæde hos beskueren. De skulpturelle mobiler er skabt af delvist transparent kalkerpapir, som for Takada Keller har samme karakter som hudens membran. En porøs overflade, der på én gang afgrænser vores krop fra omverdenen og absorberer de selvsamme omgivelser. Denne vekselvirkning er central for Takada Keller, hvor kalkerpapirets ”membran” skaber en tvetydighed mellem drøm og virkelighed.

Yuko Takada Keller har en MFA fra Kyoto University of Art 1983 og arbejdede tidligere med vævning. Hun har siden sin debut i 1982 haft 50 soloudstillinger og deltaget i en lang række udstillinger verden over. Hun har lavet udsmykningsopgaver til bl.a. Mimihara Hospital og Hayashima Town Hall i Japan, og derudover var hun fra 2014-2019 gæsteprofessor på Sagami Women’s University (JP).

INFORMATION

Udstillingsperiode: 13. september – 6. november

Åbningstider: man-tors 10-18 & fre-lør 10-14