Udstillinger

Læs om kunsthallens udstillinger her.

Danske landskaber

Jakob Hunosøe & Peder Frederik Jensen

Marker, muld, pløjefuger og hjulspor. Ord der ser, sanser og filtrerer. På udstillingen Danske Landskaber går fotokunstner Jakob Hunosøe og forfatter Peder Frederik Jensen i kunstnerisk dialog omkring et sted, som de fleste danskere har et forhold til – landskabet.

Landskabsskildringen er en af kunsthistoriens helt store og klassiske genrer. På udstillingen undersøger de to kunstnere genrens potentiale i en tid, hvor landskabet både forbindes med natur og skønhed, storindustri vs klimakrise og samtidig er hjem for de fleste danskere.

Langt fra guldalderromantik
Udstillingen tager sit udgangspunkt i Jakob Hunosøes egen genoplevelse af det danske landskab. Fra sit sommerhus i Odsherred fotograferede han i efteråret 2021 de omkringliggende marker, og undervejs gik det op for ham, at det til forveksling ligner omgivelserne på Midtfyn, hvor han er vokset op. Det er dermed ikke et særligt landskab, der skildres i udstillingens fotografier, men mere landskabet som en almen og allestedsværende oplevelse. Det underbygges af, at alle fotos er optaget i sort/hvid, hvilket giver dem et nøgtern og uromantisk strøg – uendeligt lang fra den klassiske, idealiserede naturfremstilling, man kender fra Guldalderen.

Ord der betragter
Det er anden gang, at Hunosøe inviterer forfatter Peder Frederik Jensen til at skrive tekster til hans fotografier. Første gang var i 2017 til udstillingen Øen med billeder fra Sydhavnen. Som forfatter er Frederik Jensen optaget af det almenes betingelser, og han har med stor indsigt skildret forskellen på land og by i sit forfatterskab – bl.a. i hans seneste roman ”Det Danmark du kender”. Men hvor han i sine bøger ofte har et samfundsanalyserende ærinde, er hans bidrag til udstillingen blottet for politik og kritisk stillingtagen.

Det kommer til udtryk i en række korte og ordknappe tekster, der tankestrømmende reflekterer over oplevelsen af landskabet og de spørgsmål, det rejser - om forholdet mellem natur og menneske. Om landskabet som billede. Om 1000 års naturhistorie, om slægt og tilhørsforhold.

Både fotografier og tekster er skabt som selvstændige værker, der er tænkt til at blive oplevet sammen. På udstillingen sker det ved, at teksterne, der er trykt på glasplader, holdes op foran fotografierne.
 

Danske landskaber

Jakob Hunosøe, uden titel, Danske landskaber 2022 

Praktisk

Fernisering: Fredag d. 9. september kl. 17.30-19

Der bydes på et glas vin og åbningstalen holdes af udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen. 

Udstillingsperiode: 10. september - 5. november