Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

Sommerudstilling med Nordsjællandske kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund
28. juli – 23. september

Kunstnerisk mangfoldighed, frihed og fællesskab er omdrejningspunktet for Sommerudstillingen, der indtager hele Vandrehallen på Hillerød Bibliotek sommeren over. Her præsenterer de deltagende kunstnere nye værker, som spænder over en bred variation af udtryk. Som en tour de force gennem kunstens teknikker byder de godt 100 værker på maleri, grafik, fotografi, skulptur og Installationskunst inden for genrer som konkret kunst, naivisme, surrealisme og abstraktion.

Traditionen tro skydes udstillingen i gang med en festlig fernisering fredag d. 27. juli kl. 15.30-17.30. 

Biblioteket byder på et glas vin, og den velkendte Trip Duo bidrager til den festlige stemning med gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser.Åbningstalen holdes af Bente Claudi, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Hillerød.

Intet skal tages bogstaveligt
29. september – 17. november

84-årige Poul Pedersen - eller Bogstavmaleren - er en ener i dansk kunst. I mere end 50 år har han arbejdet med alfabetets bogstaver som motiv i sin billedkunst. I anledning af Ordet er Løs vises nu for første gang en udstilling, hvor hans alfabetkunst præsenteres sammen med andre alfabet-værker skabt af danske og udenlandske kunstnere. Udstillingen peger på alfabetes rigdom som materiale for kunstnerisk udfoldelse og byder på mange eksperimenterende og underfundige fortolkninger. Centralt i udstillingen er Poul Pedersens ”Det Grønne Alfabet”, som aldrig før har været udstillet.

Deltagende kunstnere: Poul Pedersen, Lise Harlev, Lawrence Weiner, John Baldesarri, Anders Bonnesen, Signe Guttormsen, Kamilla Jørgensen, Kasper Hesselbjerg, Gudrun Hasle, Torben Kapper, Carsten Regild, Tommy Støckel

Der er fernisering lørdag d. 28. september kl. 14-15.30. Alle er velkomne!

stjaalne-page-001.jpg