Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

Hoved-Værker
 – Dialoger mellem Niels Macholm og Kristian Devantier

Udstillingen er er en hyldest til hverdagen, humoren og fantasien!

Niels Macholm (1915-1997) er en ener i dansk billedkunsthistorie. Med sine finurlige og humoristiske skildringer af familie- og hverdagsliv var han én af vores væsentligste repræsentanter for et frit og folkeligt billedsprog med klare referencer til popkunsten. Denne udstilling kaster nyt lys over Macholms kunstneriske bedrifter ved at bringe hans værker i dialog med samtidskunstneren Kristian Devantier, der ligeledes hylder hverdagen som kunstnerisk emne. På tværs af tid og generation overrasker kunstnerne med deres billedsymbolske livsvisdom, der vækker hverdagens magi, og giver refleksion og smil på læben hos både store og små. Der vises værker fra forskellige perioder i Macholms liv samt både ældre og helt nye værker af Kristian Devantier skabt til udstillingen.

Fernisering

Udstillingen åbner lørdag d. 17. april 2021. Åbningstalen holdes af Lars Kærulf Møller, ven af Niels Macholm og tidligere direktør for Bornholms Kunstmuseum.

Udstillingen vises til og med 6. juni 2021

NB Udstillingen vil kunne ses fra den dag biblioteket åbner for publikum efter lock down perioden!

Absalon Kirkeby

– i anledning af Grundtvigs Højskoles Fotofestival 13. juni – 31. juli

Dette år udstiller Absalon Kirkeby i anledning af Grundtvigs Højskoles Fotofestival 2021. I de seneste år har han opnået anerkendelse for sine gådefulde fotografiske værker, der som snapshots fra et sted mellem drøm og virkelighed prikker til beskuerens nysgerrighed og fantasi.

Fernisering 

Udstillingen åbner lørdag d. 12. juni kl. 13-15 og vises til og med d, 31. juli.

Der afholdes artist talk torsdag. d. 24. juni kl. 17-18.

Absalon Kirkeby