Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

Q* the queer project
Lærke Posselt

27. juni – 15. september 2019

Det er en stor glæde at præsentere den internationalt anerkendte fotograf Lærke Posselt i Vandrehallen med udstillingen Q* the queer project. I portrætserien møder vi en række personer, som træder uden for de traditionelle kønskategorier, ved hverken at definere sig som mand eller kvinde.

Med en uddannelsesmæssig baggrund i både kunstfotografi og dokumentarfotografi er Lærke Posselt interesseret i at undersøge forholdet mellem vores opfattelse af fotografiet og vores oplevelse af virkeligheden. Køn, krop og identitet har været udprægede temaer i hendes større serier, hvor værkerne på en gang beskæftiger sig med det, vi ser, vores blikke på hinanden, og spejlingen med den anden person.

I Q* the queer project bruger hun portrættet til at skildre en gruppe mennesker, der med deres ydre bryder normerne for den måde, vi umiddelbart aflæser, hvad der er feminint og maskulint. Personerne er skildret med et intenst nærvær, som inviterer betragteren til at forholde sig til det ubestemmelige i personernes udseende – og det kan forvirre. De fleste opfatter nemlig køn som noget, vi er født med. Vi er enten piger eller drenge – mænd eller kvinder. Men udstillingen viser, at det ikke er alle, der opfatter det sådan.

Med udstillingen, der har været 5 år undervejs, sætter Posselt ansigter på en generation af modige unge, som drømmer om at leve i et samfund, hvor vi ser mennesket før kønnet.

Udstillingen har været vist på Holstebro Kunstmuseum, og præsenteres nu for første gang i sin helhed for et publikum på Sjælland i anledning af Grundtvigs Højskoles Fotofestival 2019.

Udstillingen åbner med artist talk og fernisering onsdag d. 26. juni. Læs mere her.

Besøg Lærke Posselts hjemmeside