Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

Send til Tryk!
Boghåndværk fra små danske forlag

29. september – 12. januar 2020

Smukke bøger giver smukke læseoplevelser
Hvordan skal en bog se ud? Hvilket papir skal den have? Hvordan skal den føles, når man rører ved den? Med udgangspunkt i udgivelser fra 9 små danske uafhængige forlag sætter udstillingen Send til Tryk! fokus på bogen som mere end bare tekst. Gennem visuelt og skriftligt materiale såsom prøvetryk, fraklip og forlæg til illustrationer, giver udstillingen et fascinerende indblik i en bogudgivelses rejse fra idé over udførelse til endeligt resultat. 

På udstillingen bliver forholdet mellem forfatter, forlægger og billedkunster eller grafiker belyst gennem udstillingens vidt forskellige bidrag. Alle løfter de sløret for forunderlige fortællinger om samarbejdsformer og kunstneriske fællesskaber på tværs af litteratur og billedkunst – altid med det iøjnefaldende, overraskende og sanselige boghåndværk i centrum.

Deltagende forlag: Arkiv for Detaljer, Asger Schnacks Forlag, Baggaardsbaroner, Ekbátana, Korridor, Pote Produktion, September Press, Uro, Vild Maskine og med særlig deltagelse af den kommende onlineboghandel Mikrofest. 


Fernisering
Udstillingen åbner lørdag d. 28. september med fernisering kl. 13-15. Åbningstalen holdes af Asger Schnack, der som mangeårig forlægger og redaktør for bl.a. Michael Strunge, Pia Juhl og andre store danske digtere er en klippestøtte i dansk litteratur.

Udstillingen er støttet af Louis-Hansens Fond og vises i anledning af Ordet er Løs lørdag d. 5. oktober. Her kan man møde de deltagende forlag på en bogmesse og en række af deres forfattere på scenen. Læs mere om festivalen her.