Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

Kaldet – Landskab for myter
Sofie Amalie Klougart
4. maj – 17. juni

Det er en stor glæde at præsentere Sofie Amalie Klougarts udstilling Kaldet – landskab for myter. Udstillingen blev vist i Fotografisk Center sidste år, og præsenteres nu for første gang for et publikum uden for København i anledning af Copenhagen Photo Festival 2018.

Myter fra det hellige land
Hvordan afbilder man det, som ikke kan ses; et steds historie og betydning? Hvordan skildrer man årtiers sammenstød og uroligheder? Her gives ingen entydige svar, men det er ikke desto mindre, hvad fotografen Sofie Amalie Klougart har sat sig for at udforske med sin udstilling Kaldet – landskab for myter.

Udstillingen bygger på et materiale indsamlet og lavet på rejser til Israel og Palæstina. Den undersøger de mange forestillinger og fortællinger, som knytter sig til området, der er præget af stor kulturel, politisk og religiøs betydning. Fotografierne balancerer mellem et dokumentarisk og et kunstnerisk billedsprog. Man vil derfor opleve storladne, æstetiske landskabsskildringer side om side med mere intime, flimrende detailstudier, der vidner om Klougarts fotojournalistiske baggrund. Ud over de fotografiske arbejder indeholder udstillingen også objekter, lyd og tekstværker.

Kaldet - Landskab for myter


Kommende udstillinger:

Sommerudstilling med Nordsjællandske kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund
28. juli – 23. september

Igen i år vil man få mulighed for at opleve den mangfoldighed, der er repræsenteret blandt de professionelle billedkunstnere i Nordsjælland, når ca. 50 kunstnere fra regionen udstiller op mod 100 værker i Vandrehallen.

Traditionen tro skydes udstillingen i gang med en festlig fernisering fredag d. 27. juli kl. 15.30-17.30.

Britta Kjærulff