Udstillinger

Aktuelle og kommende udstillinger

Night Corner

Absalon Kirkeby

Vandrehallen Kunsthal 14. juni - 31. juli

Med udstillingen Night Corner præsenterer Absalon Kirkeby (f. 1983) nye fotografiske værker. Fotografierne rummer en tvetydighed og gådefuld stilstand, der er kendetegnende for Kirkebys kunstneriske arbejde.

De fotografiske værker i Night Corner er domineret af nedtonede nuancer og adskiller sig fra Kirkebys tidligere digitalt modellerede og konstruerede fotografier. Med sin snapshot-karakter er værkerne en poetisk afsøgning af visuelle rum, hvor der umiddelbart ikke sker meget. Det er en afsøgning af fotografiets muligheder og udtryk, hvori Kirkeby skaber billeder, der rummer noget svært definerbart andet.

Kirkeby arbejder med en lang række fotografiske udtryk, der enkeltvis vækker genkendelse, men samlet i udstillingen skaber de et gådefuldt og disharmonisk forløb. I de fotografiske værker sammenstiller Kirkeby linjer, former og lysindfald fra en uanseelig verden af detaljer. Her bliver de affotograferede motiver manipuleret og løsrevet fra deres oprindelige kontekst. Motiverne bliver i stedet en del af en flydende indre logik, sensibilitet og systematik, der udgør Kirkebys introverte iscenesættelse. Kirkeby konstruerer med udstillingen et visuelt sprog, som rummer en modstand mod det let fordøjelige fotografi og giver stof til eftertanke. 

Udstillingen er foranlediget af et samarbejde med Grundtvigs Højskoles Fotofestival 2021, og markerer afslutningen på Kirkebys arbejde det seneste år.

Absalon Kirkeby er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2013 og Goldsmiths College London i 2010.

INFORMATION

Fernisering: Lørdag d. 12. juni kl. 13-15

Udstillingsperiode: 14. juni – 31. juli

Artist talk: Absalon Kirkeby i samtale med Joachim Adrian, underviser på Grundtvigs Højskole

Dato: Torsdag d. 24. juni, kl. 17-18 i Vandrehallen

"Uden titel" af Absalon Kirkeby

Kommende udstillinger

BKF Sommerudstilling 2021

Periode: 6. august. - 4. sept.
Fernisering d. 5 august kl. 17-19

Yuko Takada Keller

Periode: 13. sept. - 7. nov.
Fernisering d. 11. sept. kl. 13-15

MERE INFORMATION FØLGER