Udstillinger

Læs om kunsthallens udstillinger her.

LÅNERKORT

Soloudstilling af Fryd Frydendahl

I udstillingen Lånerkort har fotografen Fryd Frydendahl kastet sig over bibliotekets litteratur. Her fortolker hun bøger fra bibliotekets samling gennem en serie nye fotografiske værker, der dækker alt fra oversete sci-fi romaner til udvalgte titler på listen over ”månedens mest udlånte bøger”. Værkerne fungerer dermed som illustrationer af det brede udsnit af fortællinger, der findes på bibliotekets hylder, hvilket samtidig er en spejling af den bredere befolknings læsepræferencer.

Fotografierne skal ses som illustrative pendanter til bøgernes omslag, titler og tematikker. Men som det er karakteristisk for Frydendahl, highlighter hun i værkerne elementer, der indeholder små kontraster og absurditeter. Fx ved at udskifte specifikke detaljer fra omslagene og erstatte dem nye elementer. Dermed forskydes de oprindelige bogdesigns, så der åbnes op for flere nuancer og betydningsmuligheder. Fortolkningerne er derfor ikke rene 1:1 gengivelser men kommer med et twist, der hylder det mærkværdige og det vanskelige ved det menneskelige sind og fantasi.

Lånerkort er en udstilling, der forholder sig til biblioteket som et offentligt sted, der er karakteriseret ved det folkelige, det nysgerrige og ved at opfordre til at stille spørgsmål. Biblioteket er samtidig ét af de eneste steder, der stiller gratis viden til rådighed. Et sted hvor man med Frydendahls ord, ”shopper mellem alt og intet, og hvor det underligt konkrete og det ubehageligt abstrakte mødes.”

Fryd Frydendahl deler sin praksis mellem New York og Danmark, hvor hun arbejder indenfor fotografisk billedkunst. Hun er født på den jyske vestkyst i 1984, uddannet fra Fatamorgana i 2006 og modtog i 2009 et advanced certificate fra The International Center of Photography. Frydendahl har udgivet adskillige bøger og har udstillet bredt de senere år i ind- og udland. Hun repræsenteres af V1 Gallery og hendes værker indgår i samlingerne på henholdsvis Statens Museum for Kunst, Det Nationale Fotomuseum og Brandts. Frydendahl er på nuværende tidspunkt skoleleder på Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole.

Fryd Frydendahl, "Lånerkort", 2022

64.71, Æg: alt hvad du behøver at (h)vide, Christopher Sjuve

Praktisk

Fernisering og artist talk: Onsdag d. 22. juni kl. 17-19

Vi lægger ud med en artist talk med Fryd Frydendahl efterfulgt af fernisering, hvor der bydes på et glas vin. 

Udstillingsperiode: 23. juni - 3. september