Bibliotekar Jakob Poulsen i bibliotekshaven

Jacobs sommerlæsning

06.07.22
Historiske dramaer og fremtidige magtkampe.

En ting er sikker når det kommer til min sommerlæsning: Jeg er altid for ambitiøs. Der kommer altid en stor stak bøger med hjem, men når ferien er slut, så har jeg sjældent fået læst hele bunken. I år er ambitionerne skruet en smule ned, og der er sneget sig tre bøger ned i kufferten. De udspiller sig hver især i forskellige tidsperioder og universer, men jeg glæder helt vildt til at dykke ned i dem.

Første bog er ”The Testament of Mary” af Colm Tóibín, hvor hovedpersonen er ingen ringere end Jomfru Maria, mor til Jesus. Hun befinder sig i det sidste stadie af livet, og hun reflekterer over sin søns liv, død og eftermæle. Det er et originalt og genialt koncept, og anmeldelserne er i top, så mine forventninger til denne bog er ret høje.

Den næste i stakken er den historiske fantasy bog ”She Who Became the Sun” af Shelley Parker-Chan. Det er en slags alternativ genfortælling om etableringen af Ming-dynastiet. Jeg er en stor fantasylæser, og denne bog har fået utroligt meget ros, så forhåbentlig er der en stor læseoplevelse i vente.

Sidst men ikke mindst er der ”Luna: New Moon” af Ian McDonald. Som titlen antyder er det en science fiction roman, der udspiller sig på månen. I fremtiden er månen blevet industrialiseret og bliver kontrolleret af fem familier. Vores hovedperson er Adriana fra én af disse familier. Ian McDonalds inspiration til bogen er blandt andet ”Godfather” filmene og tv-serien ”Dallas”, så jeg forventer familiedrama og magtkampe i store mængder.