Camillas sommerlæsning

Et koldt havdyp i sommervarmen – og en lige så kølig relation mellem mor og datter

For mig er sommer lig med at bade. Fra de danske strandbredder ud i havets bølger, i de dybe svenske skovsøer og i de københavnske havnebade. Det føles faktisk ikke helt som sommer, hvis der går for mange dage uden et dyp i vandet. 

Så da jeg opdagede bogen ”Tidevandsminder” af den franske forfatter Chantal Thomas i løbet af en oprydning på en af bibliotekets reoler, vidste jeg med det samme, at den skulle gemmes til en sommerferie.

Jeg blev fanget af bogens bagside med en smuk og dragende beskrivelse af dét at bevæge sig ud i vandet på en sommerdag. En beskrivelse, der virkelig fanger min egen oplevelse af at svømme i naturen. Fanger, at det kolde vand ikke bare er en måde at køle en varm sommerkrop, men også løfter kroppen, bevæger dig - og giver en følelse af frihed, du kan tage med op af vandet. En frisk start både for krop og sind.

Bogen handler om et svært forhold mellem mor og datter. Et forhold fyldt med fravær og skuffelser forårsaget af en mor, der ikke kan slippe passionen for at svømme og bestemt svigter i rollen som mor. Alligevel er de to stærkt forbundet gennem forholdet til vandet, og det er en fortælling, jeg glæder mig meget til at dykke ned i.