Jacobs sommerlæsning: Turen går til rummet, sydstaterne og en dystopisk fremtid

Mine ambitioner omkring sommerens læsning er altid tårnhøje, men det er ikke ensbetydende med at målene bliver opfyldt.

For selvom intentionerne er gode, så kommer jeg aldrig gennem hele bunken, når der samtidig skal passes børn og andre praktiske ting. Men det er jo tanken der tæller, så her er de bøger jeg drømmer om at få læst i min sommerferie:

Elskede af Toni Morrison

I tiden efter den amerikanske borgerkrig prøver en sort kvinde at komme fri af sin fortid som slave og barnemorderske, men genfærdet af den dræbte datter hjemsøger hende. Toni Morrison er en af USAs største forfattere, og jeg glæder mig til at dykke ned i hendes værker.

De savnede hjerter af Celeste Ng.

Jeg har tidligere læst "Alt det jeg aldrig fortalte dig" af Celeste Ng med stor glæde, så derfor er forventningerne til denne ekstra store. Denne gang befinder vi os et dystopisk USA i en nær fremtid. Birds mor forsvinder, da han er ni år gammel, men nogle år senere beslutter han sig for at lede efter hende ved hjælp af nogle få ledetråde, hun har efterladt ham.

Goldilocks af Laura Lam

Jorden er i knæ som følge af klimaforandringer, og man kigger nu efter andre planetet, hvor menneskeheden kan fortsætte. Valerie Black står i spidsen for den første mission til rummet, som kun består af kvindelige astronauter. De er det sidste håb for menneskehedens overlevelse.