Camilla sætter udstiling op

Afskaf fattigdom er månedens verdensmål

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.11.22
I november har vi fokus på verdensmål 1: Afskaf fattigdom. Vi får besøg af frivillige fra Mødrehjælpen og har lavet ny udstilling ved hovedindgangen på Hillerød Bibliotek

Afskaffelsen af alle former for fattigdom er fortsat en af de største udfordringer for menneskeheden.

Den gode nyhed er, at antallet af mennesker, der lever i ekstrem fattigdom, er halveret fra 1,9 milliarder i 1990 til 736 millioner i 2015. Men alt for mange kæmper stadig med at få opfyldt deres mest basale menneskelige behov.

Verdensbanken definerer ”ekstrem fattigdom” som en personlig indkomst på under 1,9 dollars om dagen – altså cirka 13 kroner. Og det betyder, at mange mennesker lever med manglende adgang til mad, rent drikkevand og sanitet.

Sat i det perspektiv må Danmark karakteriseres som et land, hvor befolkningen generelt har en høj levestandard. Men fattigdom eksisterer også blandt danskerne - og med inflation og stigende energipriser er mange bekymrede for den kolde vinter, som er lige om hjørnet. 

Vi har forsøgt at finde bøger frem, der rummer fattigdom i forskellige former. Der er både plads til skønlitteratur med stærke fortællinger om mennesker, der kæmper mod ekstrem fattigdom, men også til kreativt genbrug og håndværk i hverdagslivet samt gode råd privatøkomien, der måske kan forebygge decideret fattigdom. 

Mødrehjælpen på besøg

Lørdag den 12. november får vi besøg af to frivillige fra Mødrehjælpen i Hillerød. Mere info om besøget følger snart her på hilbib.dk

 

Kilde: https://www.verdensmaalene.dk/maal/1

Materialer