Udstilling verdensmål 8

Anstændige jobs og økonomisk vækst er månedens verdensmål

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.08.22
Verdensmål 8 sætter fokus på et bæredygtigt, inkluderende og anstændigt arbejdsliv for alle

Mange millioner mennesker verden over lever stadig i ekstrem fattigdom. De skal have mulighed for at arbejde sig ud af fattigdommen - og det skal være på en anstandig måde med ordentlige forhold og rettigheder. 

For at skabe anstændige jobs for disse mennesker er der brug for økonomisk vækst i verdens fattigste lande. Og det kan lyde forvirrende, når vi med verdensmålene også arbejder for at bremse global opvarmning og biodiversitetskrisen, som ikke kan holde til det globale forbrug, verden har i dag. Et forbrug, som verdens rigeste lande - inklusiv Danmark - bærer et stort ansvar for. 

I Danmark har vi generelt allerede økonomisk vækst og anstændige jobs. Derfor skal vi blive mere bæredyg­tige og udnytte vores res­sourcer mere cirkulært. Verden skulle bruge res­sourcerne fra hele fire jordkloder, hvis alle levede og forbrugte som danskerne. 

Men hvordan kan vi så bidrage til en mere bæredygtig og cirkulær økonomi i Danmark - og i det hele taget skabe et mere bæredygtigt og anstændigt arbejdsliv, der for eksempel ikke gør os syge af stress? 

Det kan du blive klogere på ved at smutte forbi den nye udstilling ved receptionen på Hillerød Bibliotek - eller ved at kigge på vores boganbefalinger herunder. 

Kilde: https://www.verdensmaal.org/8-anstaendige-jobs-og-oekonomisk-vaekst.

Lokaliseret 03.08.2022

Materialer