Tanja ved udstilling om verdensmål 12

Ansvarligt forbrug og produktion er månedens verdensmål

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.12.22
Hvordan kan vi reducere vores forbrug og skåne planeten?

Julen står for døren, og julegaverne er på trapperne. Og det er jo glædeligt!

Men julegaver kan risikere at blive et ræs og en forbrugsfest - og måske endda noget, der er hårdt for en privatøkonomi, der lige nu allerede er under pres ude i mange danske hjem. 

Måske kan vi sammen skrue lidt ned? Strikke, hækle eller sy en hjemmelavet julegave, der luner? Invitere din mor ud på en oplevelse i stedet for at købe en ting til hende? Eller købe genbrugsjulegaver, der kan være alt fra et unikt fund i den lokale genbrugsbutik til genbrugt legetøj, elektronik eller smukt design til en god pris?

Mulighederne for at skrue lidt ned for vores forbrug er mange - og det behøver slet ikke at gå ud over glæden ved at give eller modtage en julegave!

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Økonomisk vækst og bæredygtig udvikling kræver, at vi hurtigst muligt reducerer vores fodaftryk på naturen ved at ændre på den måde vi producerer og forbruger vores varer og ressourcer på.

Landbruget er den største forbruger af vand på verdensplan, og kunstig vanding står nu for ca. 70 procent af alt forbrug af ferskvand beregnet til menneskeligt brug. (Kilde: https://www.verdensmaalene.dk/maal/12)

Ligesom det for eksempel også er vigtigt at tilskynde industrier, virksomheder og forbrugere til at genbruge og reducere deres affald - alle har en rolle at spille. 

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget - og du kan finde inspiration på boglisten herunder eller i den nye ustilling på Hillerød Bibliotek ved receptionen.

Materialer