Thorvald Staunstrup

Lokalhistorisk udstilling: Fortiden møder nutiden

Frem til 5. januar er det muligt at gå på opdagelse i den nye stor udstilling med fotografier af Olaf og Thorvald Staunstrup

Udstillingen tager udgangspunkt i et udvalg fra glaspladesamlingen på cirka 2000 stk., som er blevet overdraget til Lokalhistorisk Arkiv på Hillerød Bibliotek af Finn Christensen, der ejer fotobutikken PhotoCare i Helsingørsgade 33. Butikken var i sin tid ejet af familien Staunstrup. Samlingen er blevet digitaliseret af Lennart Weber, der i 2020 udgav bogen ”Staunstrups fotografier fra det gamle Hillerød”.

De fleste motiver i udstillingen er før og nu billeder fra forskellige steder i Hillerød, hvor Per Buchmann, der er frivillig i arkivet har forsøgt at lave nye versioner af de gamle Staunstrup-originaler.

"Det at man både har før og nu gør, at man giver de gamle fotografier nyt liv. Hvis man bare ser det gamle motiv, så er der måske ikke noget man kan genkende, men når man ser dem begge, så kobler man fortiden sammen med nutiden", siger arkivleder Lisbet Schacht Hansen.

I udstillingen vil der også være et udvalg af ikke tidligere offentliggjorte fotografier fra Luthersk Missionsforenings Højskole og privatfotos fra familien Staunstrup.

Udstillingen kan ses i Vandrehallen fra 12. november til 5. januar.

Finn købte en butik, men også et unikt stykke af Hillerøds historie


I Finn Christensens lokaler i Helsingørsgade 33 har der i snart 120 år været atelier og fotobutik. Finn har haft butik der siden 1989. Før ham havde 3 generationer af familien Staunstrup til huse i nummer 33

LÆS HELE HISTORIEN

 

Materialer