De frivillige ildsjæle bag Hillerød Leksikon

Hillerød Leksikon reddet af frivillige ildsjæle

Lokalhistorien skal være let tilgængelig for alle online. Det er formålet med hjemmesiden hilleroedleksikon.dk, der efter lidt opstartsvanskeligheder nu har rundet 170 artikler

Ildsjæle fra alle lokalhistoriske foreninger i Hillerød Kommune har sammen med Hillerød Bibliotek og Museum Nordsjælland i de seneste par år forsøgt at skabe et online leksikon om Hillerød. Desværre har uforudsete tekniske udfordringer stået i vejen for at projektet for alvor har kunnet få luft under vingerne. Den hjemmeside, der blev lagt online i 2021, kom aldrig til at fungere ordentligt, og derfor var Lokalhistorisk Samvirke for Hillerød og omegn nødt til at begynde forfra med en ny hjemmeside. Det virkede indledningsvis lidt uoverskueligt både økonomisk og teknisk, men redningen kom fra egne rækker.

Carl Aage Bastian, der har været frivillig teknisk konsulent i styregruppen bag leksikonnet, foreslog at man i stedet for at hyre et nyt dyrt webbureau, prøvede at bygge hjemmesiden fra bunden på egen hånd. Carl Aage havde heldigvis den helt rette mand klar i kulissen. Det var Hans Bo Henriksen, der også er frivillig i Grønnegadecentret. Han kastede sig med stor ildhu over opgaven, og nu er siden genopstået flottere end nogensinde før, primært skabt af frivillige kræfter med støtte fra Hillerød Bibliotek og Museum Nordsjælland.

Omkring 200 artikler er det blevet til indtil nu, og det er meningen, at du her skal kunne læse om alt det, der gennem tiderne har præget Hillerød og omegns udvikling.

Se hjemmesiden.

Allerede nu kan du læse om mange huse og gårde (bl.a ”Vosbeins gård” og ”Præstehuset i Nr. Herlev”).

Haver, parker, skove, søer (bl.a. ”Jægerbakken” og ”Bodils Kilde”)

Skoler (bl.a. ”Hammersholt skole” og ”Rytterskolen i Gørløse”)

Fabrikker og Forretninger (bl.a. ”Frederiksborg Stolefabrik” og ”Foss”) Særlige begivenheder (bl.a. ”mord i Nødebo”)

Kirker, Foreningsliv, markante personer og meget meget mere.

Bidrag til Hillerød Leksikon

Hvis du har vigtige historier og/eller har lyst til at skrive en artikel om noget, nogen eller en begivenhed i Hillerød og omegns historie så send den pr. mail til redaktionsgruppen på adressen:

redaktionsgruppen@hilleroedleksikon.dk

Det er vores håb at mange vil få glæde af dette leksikon og sidder du med en god historie eller vigtig viden i forhold til den nære historie i og omkring Hillerød, så kan du også på leksikonets hjemmeside, se hvordan du kan bidrage til at leksikonet bliver så omfattende og fyldestgørende som muligt.

Vi har også brug for frivillige i vores redaktions og teknikgruppe, så har du mod og lyst til at være en del af teamet bag leksikonet, så henvend dig til: teknik@hilleroedleksikon.dk