Foto: Lokalhistorisk Arkiv Hillerød
Portrætbillede

Den virkelige historie bag billedet

I forrige weekend delte vi et billede på Facebook og spurgte, hvad titlen ville være, hvis det var forsiden på en bog. Og det sort/hvide fotografi med tre mænd iført hat har i den grad pirret folks fantasi

I skrivende stund har mere end 224 givet deres bud på, hvad en bogtitel kunne være.

”Evigheden lige om hjørnet”, ”Men In Black” og ”Pølsemafien fra Bagenkop” er blot nogle af de mange kreative bud.

I virkeligheden er billedet fra begyndelsen af det 20. århundrede (omkring 1910). Det forestiller Peter Frederik Petersen (længst til venstre) fra Hillerød. Han poserer sammen to ukendte herrer. Det er angiveligt taget i atelieret i ejendommen Helsingørsgade 33 i Hillerød.

Interessant detalje

Peter Frederik Petersen er bedstefar til lederen af Lokalhistorisk Arkiv Hillerød, Lisbeth Schacht Hansen. Hun kender ikke den fulde historie om billedet, men en interessant detalje peger i en vis retning. Hendes familie ejede nemlig bygningen på Helsingørsgade 33, hvor det kendte fotograf-dynasti Staunstrup i 3 generationer havde til huse. Ejendommen huser i øvrigt stadigvæk fotoforretningen ”Photo Care”.

- Der findes mange billeder af min familie i Staunstrups arkiv, og derfor har vi spøgt lidt med, at det kunne hænge sammen med, at huslejen måske delvist blev betalt med fotografier. Det kan selvfølgelig også bare være, at de fik en god pris, siger Lisbeth Schacht Hansen.

Læs mere om Staunstrup-fotografernes fantastiske samling på over 2000 billeder, som er på Lokalhistorisk Arkiv Hillerød.