Fede historier til resten af livet

08.09.22
ORDET ER LØS: Sorgens balalajka er Jens Blendstrups seneste novellesamling. Som de øvrige novellesamlinger handler novellerne om mennesker, især mænd, der i en eller anden forstand befinder sig lidt på kanten.

Flere af dem kunne kaldes Midtvejskrisemænd. Men uanset hvor mange mænd, det handler om, fungerer novellerne også som et hurlumhejhus-spejl for midaldrende kvinder og teenagere af begge køn (jeg har testet dem derhjemme).

Som ofte før tager Blendstrup situationer eller vendinger til deres ekstremer. En stilfærdig mand sejler i årevis rundt i havnen i sin optimistjolle, fordi han ikke tør sejle ud på åbent vand. Men en dag sker det alligevel, og han sejler jorden rundt i zigzag, mens jollen langsomt ændrer form. To drenge bryder ind hos en uhyggelig gammel dame, der støber folk ind i porcelæn. På Urukplateuet finder forskere en indefrosset fortidsmand, der stadig er i live – og som er imponerende udrustet. For at imponere chefen kommer en mand til at fremstille sig selv som inkarneret jæger og falder fuldstændigt igennem på en organiseret klapjagt.

Situationerne og personerne er mange og forskelligartede, og det bedste man kan gøre for sig selv er at kaste sig ud i det og få fede historier med til resten af livet.

 

Ordet er Løs 2022

Oplev Jens Blendstrup til årets litteraturfestival.

Læs mere og se det fulde program på hilbib.dk/ordeterlos