Keld Helmer-Petersen og Jakob Hunosøe i Vandrehallen
Udstilling i Vandrehallen

Kunstneriske sammenstød så det slår gnister!

16.02.18
Hvad sker der, når to vidt forskellige kunstnere tørner sammen på en udstilling? Vi går i Vandrehallens arkiv og mindes tre dialogudstillinger, hvor kunstnere mødtes på tværs af udtryk og genre.

I øjeblikket kan man i Vandrehallen se den flot tilrettelagte udstilling "Uden Ord" med maler J.Christian Jensen og keramiker Niels Larsen. Udstillingen er et smukt eksempel på en dialogudstilling, hvor to kunstnere arbejder vidt forskelligt, og dog skaber harmoni i den fælles præsentation af værker. Vandrehallen har en tradition for at vise dialogudstillinger, så her mindes vi tre eksempler fra de sidste fem år.

Keld Helmer-Petersen & Jakob Hunosøe
D. 2. sep. – d. 27. okt 2013

I denne udstilling mødtes to af dansk fotografis mest interessante profiler – den nu afdøde, legendariske fotograf Keld Helmer-Petersen, der dengang var 92 år gammel, og den næsten 60 år yngre billedkunstner Jakob Hunosøe. Overfor Helmer-Petersens digtiale sort-hvide fotos viste Hunosøe en række store og farvemættede fotoprints frembragt via den analoge metode. Selvom fotografierne var forskellige fra hinanden i udtryk, viste de en fælles interesse hos kunstnerne til at fremhæve det smukke i ganske almindelige hverdagsting.

Øjeblikkets Rum - Linda Lildholdt og Marina Pagh
D. 30. august – 25. oktober 2014

For de to billedkunstnere Linda Lildholdt og Marina Pagh var det maleriet som ”rum” til at fortælle historier ud fra, der bragte dem sammen i Vandrehallen. Hver især havde de forskellige tilgange til billedfortællingen: Hvor Pagh skabte sansende fortællinger i et abstrakt formsprog, viste Lildholdt mere figurative motiver bestående af samplede billeder og former.

Brudte Rammer - Louise Lagoni og Christian Hemmingsen
D. 11. marts – 30. april 2016

På denne udstilling satte to lokale kunstnere, Louise Lagoni og Christian Hemmingsen, hinanden i stævne i Vandrehallen. Her legede, eksperimenterede og udfordrede de hinanden med værker, der i bogstaveligt forstand brød ud af maleriets rammer. Farve og konstruktion var grundlaget for udstillingen, hvor dagligdagsting og ready-mades blev bearbejdet og transformeret til skulpturelle installationer, skabt specifikt til rummet.