Kunsten i Hillerød

Af Anonym (ikke efterprøvet)
21.02.19
I bind 27 af Trap Danmarks store nyudgivelse er turen kommet til Hillerød. Her kan man læse et afsnit om den lokale kunst skrevet af bibliotekets kulturformidler Karen Elsebeth Jensen, der til daglig står for Vandrehallens kunstudstillinger.

I disse år udkommer 6. udgave af Trap Danmark, der er en omfattende beskrivelse af Danmark i alle aspekter og fra alle dele af landet. Det nyeste bind beskriver på dybdegående vis Nordsjælland, hvor Hillerød naturligvis er én af de beskrevne byer. I den forbindelse har redaktørerne af storværket bedt bibliotekets kunstformidler Karen Elsebeth Jensen om at bidrage med en artikel om hvilke kunstnere og værker, der har sat sit præg på kommunen gennem tiden.

I afsnittet kan man bl.a. læse om kunsten i det offentlige rum. Heriblandt ”Natalie” af Kirsten Dufour, der står på Slotsgade (v. Køies Bugt), Mogens Bøggilds mange dyreskulpturer, der er placeret rundt omkring i byen, og helt nye udsmykninger såsom Louise Lagonis farvestrålende facademaleri på FrederiksborgCentret.

Artiklen kommer også omkring lokale kunstnere, som har haft tilknytning til Hillerød  igennem tiden såsom Niels Kristian Skovgaard, Andreas Friis, kunstnergruppen ”De Tre”, Poul Bille Holst (som biblioteket netop har vist en udstilling med) og Kurt Trampedach.

Endelig giver artiklen et overblik over Hillerøds gallerier og udstillingssteder.

Vi har netop fået et spritnyt eksemplar af Trap Danmarks bind 27 i vores samling som du kan bestille her på vores side

Materialer