Kunstværk i Vandrehallen
Petrucha_Sehested_Vandrehallen

Kunst med kant

24.08.18
Petrucha Sehested er én af de kunstnere, der udstiller på årets Sommerudstilling i Vandrehallen. Her fortæller hun om sin skulptur, der vækker opsigt, blandt de mere end 100 værker, som kan opleves.
Fantasifuld, finurlig og farvestrålende. Billedkunstner Petrucha Sehested forstår at fange publikums opmærksomhed med sine skulpturelle værker, der altid overrasker med sine dimensioner og anderledes udtryk. Hun er fast deltager på Sommerudstillingerne i Vandrehallen, der hvert år præsenterer mangfoldigheden blandt Nordsjællandske kunstnerne tilknyttet Billedkunstnernes Forbund. På årets udstilling bidrager hun med en stor skulptur, der som et forhistorisk dyr eller en meteor fra det ydre rum er landet midt på gulvet i Vandrehallen. Om værket fortæller Petrucha Sehested:
 

“Ofte er det materialerne, der inspirerer mig, og jeg kan godt lide at arbejde med teknikkerne flet, strik og hækling. Den hedder »Merging«, og er en sammenlægning af tre figurer, som bliver til én. Man er lidt usikker på, hvad det egentlig er, og hvor den skal hen, men den er uundgåelig på en eller anden måde. Jeg synes, den er opløftende, og man får et kick. Man kan betragte det som en kurve, der sættes sammen med papirmasse, hvor de lyserøde hæklede dele bliver presset ud af. Der er en masse teknik i.” (kilde Frederiksborg Amts Avis 28. juli 2018)

Petrucha Sehested skulptur kan opleves i Vandrehallen frem til d. 23. september. På udstillingen deltager 53 billedkunstnere, som alle er tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland. 

 

Læs mere om udstillingen.