Sommerferie som i firserne

Tag med Lasse-Leif og hans familie på sommerferie i det danske sommerland!

Jeg er selv barn af firserne, og da jeg var på Lasse-Leifs alder, gik de fleste sommerferier med min familie til et sted i Danmark. Ferien blev oftest tilbragt i et sommerhus eller telt, tæt på en strand, hvor vi byggede sandslotte og badede i havet, spillede spil, når det regnede, læste massevis af tegneserier og spiste store mængder is! Og det var bare så hyggeligt, roligt og afslappende! 

Så det var måske ikke så mærkeligt, at jeg blev helt nostalgisk, da jeg læste, hvor Lasse-Leif og hans familie skal hen på sommerferie i år.

Men hvor pokker ligger Løkken?

Lasse-Leifs forældre skal beslutte, hvor sommerferien skal gå hen i år, men der er så mange muligheder, og det er svært at vælge. Skal det være en vandretur i de norske bjerge? Eller skal det være en charterrejse til Thailand med piratskibs-swimmingpool og kæmpestore vandrutsjebaner?

Mor siger til sidst, at det var meget lettere i gamle dage. Dengang valgte man slet ikke noget. Der var ikke noget der hed solferie ved Middelhavet eller bilferie i USA. Man tog bare på campingtur til Løkken, badede i havet, lavede sandslotte og spiste is. Det regnede aldrig, og HVIS det gjorde, spillede man Ludo og hyggede sig sammen hele dagen.

Og så er beslutningen taget! Lasse-Leif og hans familie skal på FERIE SOM I FIRSERNE!

Det bliver en rigtig dansk sommerferie, komplet med regnvådt telt – og ikke noget køkken eller badeværelse, for det var der ikke i firserne -, obligatorisk hoppepude, brændte grillpølser og kold kartoffelsalat, vandkamp med kæmpevandkanon-atombombe-gigablaster-skydere, vilde skrig fra rutsjebanen i sommerland, og det danske sommervejr, når det er bedst – også når det regner!

Og så er der ikke noget der hedder Netflix, mobiltelefon eller iPad!
Det bliver fire dejlige uger med familie, nærvær og helt uden skærm!

Helt som i firserne!

 

Forsiden af Lasse-Leif - ferie som i firserne
Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.07.20