Fem Fede: Om rummet

Ferietid er fordybelsens tid når det handler om læsning - og tro mod børnebibliotekets ferietema, så er her 5 fede bud på bøger, der alle handler om rummet.

Raketdrengen 

En vidunderlig graphic novel om Kalle, der vil være den første person på Mars. Og om, hvordan han en dag bygger sin egen raket og får drømmen til at gå i opfyldelse - endda inde på sit eget værelse! Forfatteren Katie Jennings beskriver så fint, hvordan hverdagen udviskes når fantasien tager magten og de farverrige illustrationer af Joe Lilington fuldender billedet. Ideel både til oplæsning og til nye læsere - masser af viden og stof til eftertanke. Fra 6 år.

Rejsen til rummet

Pop-videnskab når det er bedst! Du kan rejse ud i rummet med videnskabsjournalisten Lars Henrik Aagaard. Fordyb dig i forskellige emner under 3 hovedgrene: Universet, hvor man fx kan læse om sorte huller og tidsrejser, Solsystemet, hvor man kan læse om fx  kæmpeplaneter og slutteligt Kontakt, hvor man fx kan læse om jagten på liv i rummet. Med sine korte kapitler,  Aagaards fabulerende sprog og de fede illustrationer er denne bog det perfekte opslagsværk til enhver rumfanatiker. 

Månefærd

Ved du, hvorfor månen ikke altid er rund? Hvis ikke, så er her ihvertfald den fineste fiktionshistorie om hvorfor. Klaus Westh har fortalt og illustreret den søde historie om månen der er blevet forkølet og får brug for hjælp af skovens dyr for at få det bedre. Spoiler alert: man kommer aldrig til at se på halvmånen på samme måde igen.

Rummet

Som hele verden så med, da Neil Armstrong tog sine første skridt på månen, så tager Gail Armstrong dig også med på en eventyrlig rejse i rummet. Med sin fantastiske papirkunst kan man i denne lækre bog virkelig gå på opdagelse - bogen er spækket med flapper og udskæringer fyldt med spændende viden og flotte billeder om rummet. En virkelig lækkert designet opslagsbog. 

Under ensomme stjerner

Kate Ling har skrevet en rebelsk kærlighedsfortælling, der har potentiale til at blive lige så stor som Twilight! 1. bind i trilogien handler om 16 - årige Seren der er født og opvokset på rumskibet Ventura, hvor alt kontrolleres for at menneskeheden skal overleve, selv kærligheden. Men så forelsker hun sig i Dom og alting ændrer sig. Om kærlighed og om, hvor man flygter hen, når det eneste omkring dig, er rummets store, uendelige tomrum. 

Materialer