Kan træer spille Matador?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
10.11.17
Hanne Kvist - som ofte viser os nogle finurlige og kringlede sider af verden - har givet os en ny, dejlig billedbog. Den handler om et spil Matador, to børn, en elg, en ræv og en slange - og så om træerne, der ikke vil stå stille. Den hedder "Træet, dyrene og os".

Børnene og dyrene spiller Matador ude i skoven. Det tager lang tid - flere dage faktisk - og det både regner og blæser. Dyrene gider ikke rigtigt længere, men børnene insisterer på at spille "til der er bygget hoteller på alle grundene". Men så.....opdager de at træerne nærmer sig og kigger på deres spil. De vil også lege med, men børnene ved, at reglen er, at træer skal stå stille. Heldigvis er elgen flinkere - den vil godt lege med træerne; så ved bogens slutning er børnene og dyrene i gang med at tælle til hunderede, og træerne er på vej væk for at gemme sig. Så måske kan træer faktisk ikke spille Matador, men lege.....det kan de skam!

Det er en dejlig historie om at glemme forudfattede meninger, begrænsninger og regler, og om at være åben overfor nye muligheder (og venner) - og om børn og dyr og træer. Og så er illustrationerne simpelthen så varme og sjove og fulde af ting, man først lige opdager ved andet eller tredje kig. Smukke farver og sjove detaljer (pigens fletninger står lige op i luften i blæsevejr, og slangen snor sig rundt om skyggen af et træ). Læg f.eks mærke til, hvor ræven befinder sig på de enkelte opslag; den er absolut ikke på sin plads ved "spillebordet" hele tiden.

Jeg blev varm indeni da jeg læste den; både første og anden gang. Og det er jeg sikker på, at jeg også vil blive de - sikkert mange - gange, jeg får lov til at læse den højt for mine børnebørn.

Glæd dig til bekendtskabet med dette lille eventyr fra børns og legens verden :)

Materialer