Fem Fede: Forelskede drenge

Den her går ud til drengene - det handler om den første, vilde, overvældende og helt igennem syrede forelskelse.

Dig og mig – måske?                   

Mest Om Malte fra 5. klasse, der kommer på madkursushold med en vildt sød pige. Når han ser hende, bliver alting farveløst og Malthe tror først han er ved at få synsforstyrrelser, til det går op for ham, at han rent faktisk er gået hen og blevet forelsket. Også lidt om Freja, der egentlig var vild med Frederik, men så dukkede ham der Malte op og er han egentlig ikke ret sød?

En fin forviklingshistorie skrevet af Bodil E. Jørgensen. Bøger fra sommerfugleserien promoveres (desværre) til piger, og det er virkelig en skam for bogen her er klart oplagt til drenge.

Pissemyre                                

Om Melvin i 6.klasse; den mindste dreng i klassen hvis ven, Sejr, allerede har fået hår på den og har totalt styr på det med pigerne. Melvin er ligeglad – lige indtil Maja starter i klassen, hvorefter der skal konkurreres om hendes opmærksomhed. Og Melvin kan noget som Sejr ikke kan: Han kan spille bas. Og snart skal hans band The Pissemyrers spille deres første koncert på skolen.

En relevant bog om venskab, svære følelser, forelskelse og den spirende pubertet skrevet af Lars Daneskov. 

Mig og Dylan Walker

Malthe på 15 er forelsket i Louise. Han aner bare ikke, hvordan man snakker med piger. Så han udtænker den vildeste strategi: at springe ud og blive pigernes bøsseven! En virkelig sjov page – turner, hvor man simpelthen ikke kan undgå at krumme tæer næsten hele vejen igennem, for alt der kan gå galt, går selvfølgelig helt galt.

Anne Sofie Hammer italesætter spot-on mange af de stereotyper der ofte opstår omkring kønsroller og identitet og hvordan forelskelser og følelser ”fucker” med ens hjerne.

Det bliver pinligt uanset hvad

Den her bog er skrevet som en mailkorrespondance mellem Elias på 15 og den smukke Susanne som han har set i bussen, men som pludselig ikke længere tager bussen. Og noget med en blå mappe der er forsvundet. Temaer som bogen kredser om, er venskab, spirende følelser og stalking. Et interessant take på en bog for teenageren omkring følelser og for hvordan man kan finde på alternative måder til at nærme sig det andet køn på. 

Tilblivelsen af denne bog fandt rent faktisk også sted over en mailkorrespondence mellem Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland. 

Han hedder Mikkel

Denne her letlæste guldgrube af en bog handler om Tobias, der kommer på et nyt musikhold på ungdomsskolen og falder for én: Mikkel. De bliver sat i gruppe sammen, og så begynder tingene at udvikle sig.  En smuk og enkelt skrevet historie om den første forelskelse mellem to drenge, som samtidigt giver et rigtigt godt indblik i det spændingsfelt der opstår indtil begge parter er helt sikre på, at følelserne er gengældt.

Forfatteren Thomas Lagermand Lundmes bog findes gennem Sort Læseklub, som har bøger til unge mellem 13-17 år med relevante og alderssvarende emner.

 

 

Tags
Materialer