Fem fede - havets kæmper

I efterårsferien i børnebiblioteket dykker vi ned under havets overflade, så her kommer 5 fede bøger om havets kæmper!

Kaskelotternes sang

Bent Hallers klassiker er aktuel som aldrig før, og denne smukke genudgivelse med illustrationer af Lea Letén er et helt lille kunstværk i bogform. En gribende fortælling om hvalungen Tangøje der forvilder sig væk fra sin flok af kaskelothvaler og må finde sin egen vej i det gigantiske ocean, hvor den nok største fare kommer fra menneskene. Det er stadig en vigtig og tankevækkende bog, der kredser om temaer som liv, død, mod og især håbet. 

Stormhvalen

Her er en billedbog lidt ud over det sædvanlige - nemlig Benji Davies' poetiske fortælling om Louis der bor ved havet med sin far. Louis er meget alene, indtil han en dag redder en strandet hval og et ganske særligt venskab opstår. Specielt ved denne bog er, at det er billederne, der bærer historien frem med enkle og meget dragende illustrationer. Bogen lægger op til mange fine samtaler om ensomhed, venskab og håb - den er absolut læs værd!

Sneglen og hvalen

Julia Donaldsons rytmiske rim og Axel Schefflers søde illustrationer gør denne bog helt speciel. Man kommer med på en hel jordomsejling, når en lille bitte snegl får et lift af en kæmpe pukkelhval. Og selvom sneglen nok er lille i forhold til den gigantiske pukkelhval, så styrer den alligevel historiens gang og træder til som redningsmand, når den kæmpe hval strander. Dejlig historie om at turde rejse ud på eventyr og om, når særlige venskaber opstår. 

Kaskelotter klikker

Den sødeste fakta-/fiktionsbog om hvalen Kalle. Sammen med Kalle dykker vi ned i Atlanterhavet for at se på, hvordan kaskelotter lever. En virkelig fint fortalt billedbog med masser af spændende facts om kaskelothvaler til de mindste. Forfatteren Kristina Scharmacher-Schreiber er virkelig god til at fortælle til mindre børn og de børnevenlige illustrationer af Christina Faust er også med til at gøre denne bog til en virkelig fin fortælling. 

Den forsvundne hval

En smuk og stærk fortælling af Hannah Gold. Den berører tunge emner som ensomhed og klimaforandringer, men på en måde som gør det spændende. Om hvad vi mennesker kan gøre, når vi er i vores følelsers vold. Og om hvordan dyr er afhængige af os mennesker og de handlinger vi foretager os, men især om hvorfor vi har brug for dyrene. Bogen er letlæselig med fine illustrationer af Levi Pinfold. Anbefales til børn over 10 år. 

Materialer