Der kan ske store ting, når man sigter mod himlen…

En smuk billedbog om en lille pingvin med en stor drøm.

Da lille Gilbert titter ud af sit æg, er det første han ser, den fortryllende smukke himmel; den strålende måne, de blinkende stjerne og de svævende fugle. Og Gilbert ved med det samme hvor han gerne vil hen. Op. Op til stormsvalerne. Op til skråperne. Op til vandrealbatrosserne. Men Gilbert har store klodsede fødder og små, dunede vinger. Og selvom han basker med vingerne for at flyve, bliver han ved med at falde, bagover, forover, og på rumpen. ”Jeg har bare brug for nogle flere fjer”, siger han til sig selv. Gilberts fjer vokser, han vralter og basker med sine nye fjer, men han glider på isen, snubler over stenene og falder over sin familie der ligger og sover.

Men Gilbert giver ikke op. Da han en dag ser vandrealbatrossen svæve hen over himlen, ved han hvad han skal gøre. Han skal svæve. Han skal op. Op til toppen. Og da Gilbert når toppen, ser han hele verden ligge for sine fødder. Han spreder sine vinger og springer…Ned. Ned. Ned. Han falder, glider, snurrer rundt og tumler ned… indtil han lander i havet med et plask. Gilbert basker, bobler og synker. Han åbner øjnene, og ser… stjerner, måne og skyer. Han synker dybere ned og ser bølgende skove, magiske haver og mægtige bjergtoppe. Gilbert folder sine vinger tæt ind til kroppen og laver et perfekt dyk. Så spreder han sine vinger… og flyver.

Denne billedbog er noget af det smukkeste jeg har set, og noget af det mest rørende jeg har læst. Jeg elsker den simpelthen. Patrick Guest fortæller historien så fint og enkelt, og så er jeg fuldstændig vild med Jonathan Bentleys fortryllende illustrationer, der giver liv til lille Gilbert, og hans eventyrlige omgivelser, i himlen, som i havet. 

Historien om Gilbert er en magisk lille historie om at drømme stort, at kæmpe for det man gerne vil opnå, og at lykken måske findes et andet sted, end der hvor man først troede.  

Dyk ned og fortab dig i anden himmel sammen med dit barn på 3-6 år, og forbered jer på en ganske særlig flyvetur.

En anden himmel af Patrick Guest. Ill. Jonathan Bentley. Forlaget Turbine
En anden himmel af Patrick Guest. Ill. Jonathan Bentley. Forlaget Turbine