Sofie anbefaler: "Enhjørning: 2 kroner”

Det er et tilbud Sofia ikke kan modstå. Hun har nemlig længe ønsket sig en vaskeægte enhjørning og til den pris må hun da slå til!

Hun sender sin bestilling via postordre til:

Enhjørninger A/S
Hvor Som Helst Vej 123
Fabelby

Sofia har høje forventninger til hendes nye enhjørning og ved allerede, hvad hun vil kalde ham – han skal hedde Glitter.

I første billedbog om Glitter af Amy Young, ”Glitter flytter ind”, møder vi pigen Sofia, som drømmer om en enhjørning. Hendes drøm går i opfyldelse, hun får en enhjørning. Dog lever hendes nye enhjørning ikke helt op til hendes forestillinger – han har pletter, lopper, spiser alting, og så lugter han meget mærkeligt. Faktisk kan alle se, at Glitter ikke er en enhjørning, men blot en helt almindelig ged med et farvet horn i panden. Sofia er på nippet til at sende Glitter tilbage, fordi han ikke var som hun havde forestillet sig, men måske hun lige netop har fået den ven, hun havde brug for.

I den anden bog om Glitter – ”Glitter får en ny ven” vil Sofia introducere hendes gode ven Carl for Glitter. Sofia og Carl bliver hurtigt optaget af en god leg, og Glitter føler sig glemt – derfor må han lige minde dem om, at han stadig er der. Det er ikke nemt at lege tre sammen, en kan hurtigt komme til at føle sig glemt, men heldigvis er gode venner klar til at hjælpe en ud af vreden og ind i legen.

Bøgerne om Glitter vil jeg varmt anbefale til alle børn fra 3-5 års alderen. De er super søde, sjove og rørende. Bøgerne er gode til at starte en samtale om, hvad man skal gøre, når tingene ikke bliver som man forestillede sig. Teksten og de fine illustrationer vil få smilet frem hos både børn og voksne.

I kan finde bøgerne om Glitter i listen nedenfor, der også er krydret med andre gode bøger som både børn og voksne vil smile af.

Rigtig god læselyst.

Foto: Amy Young. Carlsen
Foto: Amy Young. Carlsen