Fem Fede: Godnathistorier

Putningen er et magisk tidspunkt på dagen og en særlig vigtig del af putteritualet er selvfølgelig godnatbogen! Jeg anbefaler derfor 5 godnatbøger der bare kan sit kram!

Stjernestunder

Vi har genlånt den her bog så mange gange at jeg bare burde investere i den som privateje! Lotte Salling kombinerer de fineste små fabulerende rimhistorier med beroligende massage, hvilket skaber et fantastisk nærvær - og Lea Létens smukke illustrationer fuldender bare værket. Der lægges op til mange fine samtaler om f.eks. nattens troldmand, drømmetoget, eller rumraketten, der pudser stjernerne fine – ja, jeg kunne blive ved.

Salling træder nænsomt i Halfdans fodspor med den her stjerne af en bog!

Godnat og sov i den grønne skov

En lille godnathistorie for de helt små børn, som nemt kan gå hen og blive en fast del af putteritualet; Anna Taubes bog er kort med fine, små vers som de små kan være med til at sige højt. Skovmusen sover på en gren og som historien udfolder sig, er der flere og flere dyr, der gerne vil op og sove med den på samme gren. De tykke forvandlingssider illustrerer på en fin og sjov måde hvor mange dyr der støder til, og kan grenen nu også holde til det?

Lyset er stadig tændt

Vær med til at putte de andre, før du selv skal sove! Denne bog skrevet af Nanna Nesshöver illustrerer så fint for barnet, at nu er der mange andre, der også går til ro. Samtidig gør den barnet til en aktiv del af historien, så den skal nok ikke læses lige før øjnene er ved at lukke i. Det er en lille sjov historie med enkle aftenritualer der gør det nemmere for barnet at forstå det der med at skulle falde til ro og lægge sig til at sove.

Natbjørn

Ana og Thiago Moraes har skrevet og illustreret bogen om natbjørn, hvis livret er børns mareridt, som han guffer i sig. En dag finder han en drøm der ikke er et mareridt og møder en drømmer, som han kan bytte drøm med. Virkelig sjov bog med den lille ekstra finesse, at på bageste side er der illustreret et væld af forskellige mareridt. Den lægger fint op til at man kan tage en snak om de dårlige drømme og tanker der kan fylde i hovedet på et barn.

Historien om den lille syvsover, der ikke kunne sove

I Sabine Bohlmanns bog kommer det ene dyr efter det andet for at hjælpe den lille syvsover med at gå i vinterhi, men falder alle selv i søvn imens – lykkes det mon den lille syvsover at falde i søvn? Virkelig skønne og nuttede illustrationer og en dejlig, nem og også ret sjov fortælling der hurtigt griber læseren. Beskriver meget fint den proces der foregår, når tankerne begynder at flyde lige før søvnen tager over og man driver ind i drømmeland.

Tags
Materialer