Tidligere udstillinger

Arkiv over udstillinger i kunsthallen.

Hypotetisk picnic - Maria Finn

Udstillingsperiode: 20. januar – 14. marts 2024

I kunstudstillingen Hypotetisk Picnic inviterer Maria Finn os på en visuel rejse gennem den svenske natur, hvor hendes kunstværker fungerer som vinduer ind i vores komplekse forhold til naturen. Gennem akvarel, broderi, tegninger, foto og en videoinstallation udforsker hun subtile detaljer og dybereliggende konflikter i områder som Kynnefjäll og Barsebäck i Sverige.

Vandretilstande - soloudstilling af Julie Sass

Udstillingsperiode: 11. september – 3. december 2023

Udstillingen, som er kunstnerens mest scenografiske til dato, indeholdt både maleri, tegning, grafik, tekstilobjekter, samt kunstnerens egne bogudgivelser. Sass udforskede, hvordan hun kunne transformere rummet i Vandrehallen i sådan en grad, at publikum uundgåeligt måtte forholde sig til det, uanset om de er regelmæssige brugere af Hillerød Bibliotek eller ej. For en stund var den sædvanlige oplevelse af rummet fuldstændig ændret.

”Jeg vender mig om og ser”

Udstillingsperiode: 5. juni - 3. august 2023

Lærke Posselt / Søren R. Fauth

I denne dialogudstilling undersøger billedkunstner Lærke Posselt og lyriker Søren R. Fauth sammen og hver for sig, hvad det vil sige at se. At se den anden. At se sig selv og verden gennem den anden. Og er det mon muligt at se verden på ny og derved, som den tyske digter Rainer Maria Rilke mente, at ændre sit liv? Udstillingen tager afsæt i det fælles værk ”Jeg vender mig om og ser”, som udkommer som bog på Forlaget Ekbátana ultimo 2023.

Exploring borders - Sergei
Fotografier fra Belarus, lande i eks-Sovjet og Skandinavien

Udstillingsperiode: 11. marts - 27. maj 2023

Udstillingen viser et større udvalg af belarussiske Sergeis journalistiske arbejde fra de sidste knap 10 år og spænder over en lang række emner fra samfund- og hverdagsliv til politik og militære konflikter. Billederne dokumenterer nogle af de begivenheder, der har været begyndelsen på den tiltagende politiske konflikt, der finder sted i de postsovjetiske regioner - ikke mindst i ly af krigen i Ukraine.

Troper fra verdens ende

Udstillingsperiode: 16. januar - 4. marts 2023

Iben West, Bodil Sohn, Tanja Nellemann Kruse og Kamilla Jørgensen

Projektet “Troper fra verdens ende” er en gruppeudstilling som tager udgangspunkt i fire billedkunstneres fælles rejse til syv forskellige destinationer i Danmark, der alle har stednavnet “Verdens Ende”. På de syv destinationer researches og indsamles materiale til individuelle værker, som vises i Vandrehallen Kunsthal.
 

Lånerkort - soloudstilling af Fryd Frydendahl

Udstillingsperiode: 23. juni - 3. september 2022

I udstillingen Lånerkort har Fryd Frydendahl kastet sig over bibliotekets litteratur. Her fortolker hun bøger fra Hillerød Biblioteks samling gennem en serie nye fotografiske værker, der dækker alt fra oversete sci-fi romaner til udvalgte titler på listen over ”månedens mest udlånte bøger”. Værkerne fungerer dermed som illustrationer af det brede udsnit af fortællinger, der findes på bibliotekets hylder, hvilket samtidig er en spejling af den bredere befolknings læsevaner.
 

person - Soloudstilling af Marie Thams

Udstillingsperiode: 25. april - 18. juni 2022

Det er en stor glæde at præsentere billedkunstner Marie Thams, som viser nye værker skabt til Vandrehallen. Udstillingen er resultatet af en omfattende kunstnerisk research, hvor Thams har undersøgt forholdet mellem sprogbrug og den måde, køn og identitet opfattes på i samtiden.

Forårsudstilling med Nordsjællandske BKF-kunstnere

Udstillingsperiode: 18. marts - 13. april 2022

Vandrehallen Kunsthal præsenterer den årligt tilbagevendende udstilling for kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland. I år udstillede 39 kunstnere værker der præsenterer et væld af teknikker heriblandt grafik, maleri, skulptur, foto, installation, tekstil og keramik, og værkerne ligeså vidt blandt forskellige udtryksformer, såsom abstraktion, naivisme, surrealisme osv.

At være til

Udstillingsperiode: 18. januar 2022 til 12. marts 2022
Gruppeudstillingen At være til tager afsæt i et udvalg af billedkunstner og forfatter Dea Trier Mørchs grafiske værker. Udstillingen udfolder et kunstnerisk slægtskab mellem Trier Mørch og samtidskunstnerne Masar Sohail, Nanna Lysholt Hansen samt Kinga Bartis. På tværs af kunstneriske praksisser deler de inviterede kunstnere berøringsflader med Trier Mørchs interesse for marginaliserede grupper og forbigåede perspektiver.

Nat Skærer Blå

Christine Clemmesen & Maria Zahle
Udstillingsperiode: 15. november 2021 – 8. januar 2022
Vandrehallen præsenterer Christine Clemmesen & Maria Zahle i duo-udstillingen Nat Skærer Blå.  I dialogen mellem Clemmesens og Zahles værker trækkes vores blikke op langs væggene og op i højden. Med værkernes stoflighed og komposition søger kunstnerne at understrege oplevelsen af Vandrehallens rum. Nat Skærer Blå er en iscenesættelse af æstetiske og følelsesmæssige relationer mellem kunstværk og beskuer. Clemmesen og Zahle arbejder med forskellige materialer og udtryk i procesbårede eksperimenter, hvor farver og abstrakte former undersøges.

Flydende Univers

Yuko Takada Keller
11. september 2021 - 7. november 2021
Japanskfødte Yuko Takada Keller arbejder hovedsageligt med papir, som hun tilvirker ved håndkraft i arbejdet med at skabe sine store skulpturelle mobile-værker. I Flydende Univers præsenterede hun en række nye værker, skabt med Vandrehallens store rum for øje. De imponerende papirmobiler svævede under Vandrehallens høje loft og ledte med deres flydende organiske former tankerne hen på naturens forunderlige omskiftelighed. En fantasifuld leg med vores forståelse af tid og rum

BKF Nordsjællands Sommerudstilling 2021

6. august. - 4. september 2021
Traditionen tro ’rejste’ Vandrehallen ind i et bredt og spændende udvalg af kunstneriske udtryk, genrer og motiver fra lokale kunstnere. Sommeren fejredes med åbningen af BKF Nordsjællands Sommerudstilling 2021, hvor netop rejsen dannede ramme om udstillingens tema. 

Night Corner

Absalon Kirkeby
Udstillingsperiode: d. 14. juni til d. 31. juli
I udstillingen Night Corner præsenterer Absalon Kirkeby (f. 1983) nye fotografiske værker. Fotografierne rummer en tvetydighed og en gådefuld stilstand, der er kendetegnende for Kirkebys kunstneriske arbejde.  De fotografiske værker er domineret af nedtonede nuancer, hvor der umiddelbart ikke sker meget. Med deres snapshot-karakter er værkerne en poetisk udforskning af fotografiets visuelle muligheder og udtryk.

"Hoved∙værker" – Dialoger mellem Niels Macholm og Kristian Devantier

21. april 2021 - 6. juni 2021
Udstillingen var er en hyldest til hverdagen, humoren og fantasien! Hoved-værker var en kunstnerisk dialogudstilling på tværs af to generationer. Et frugtbart samspil, hvor Niels Macholm (1915-1997) mødte samtidskunstneren Kristian Devantier (f. 1971). I udstillingen bearbejdede kunstnerne med hver deres kunstneriske udtryk finurlige og humoristiske skildringer af familie- og hverdagsliv.

Pludselig - Kunsten at fange det flygtige

Joachim Adrian
25. juni – 12. September 2020 
Med udstillingen Pludselig viste den prisbelønnede fotograf Joachim Adrian for første gang en større præsentation af portrætter fra sin tid på Dagbladet Politiken. Udstillingen blev vist i forbindelse med Grundtvigs Højskoles Fotofestival 2020.

Og planterne kravler mod toppen

Mo Maja Moesgaard 
25. januar 2020 - 21. juni 2020
I udstillingen  ”Og planterne kravler mod toppen” undersøger billedkunstner Mo Maja Moesgaard konsekvenserne for vores forestillingsevne ved at leve i en tid med massiv biodiversitetskrise. Udstillingen består af nye papir- og tekstilværker skabt specifikt til stedet. Kunsthallens placering i hjertet af Hillerød Bibliotek har ansporet kunstneren til at søge viden og inspiration i skønlitterære værker og fortællinger, hvor dyr og planter udgør vigtige roller og funktioner. 

Send til Tryk!

Boghåndværk fra små danske forlag
29. september - 12. januar 2020
Med udgangspunkt i udgivelser fra 9 små danske uafhængige forlag satte udstillingen S fokus på bogen som mere end bare tekst. Gennem  prøvetryk, fraklip og forlæg til illustrationer, gav udstillingen et fascinerende indblik i en bogudgivelses rejse fra idé over udførelse til endeligt resultat.  

Q* the queer project

Lærke Posselt
27. juni - 15. september 2019
I portrætserien møder vi en række personer, som træder uden for de traditionelle kønskategorier, ved hverken at definere sig som mand eller kvinde. Personerne er skildret med et intenst nærvær, som inviterer betragteren til at forholde sig til det ubestemmelige i personernes udseende – og det kan forvirre. De fleste opfatter nemlig køn som noget, vi er født med.  Med udstillingen, der har været 5 år undervejs, sætter Posselt ansigter på en generation af modige unge, som drømmer om at leve i et samfund, hvor vi ser mennesket før kønnet.

Sommerudstilingen 2019

5. maj - 23. juni
Nordsjællandske billedkunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund.

Treasure Titles

Michael Isling
3. februar - 28. april
Til lejligheden skaber Isling en litterær skattejagt baseret på publikums læsevaner. Ved at bede publikum om dele ud af deres bedste bogtitler, vil kunstneren tegne et skattekort baseret på bøgernes fysiske placering i biblioteket. Idéen om den ”litterære skattejagt” er hentet fra Islings egen glæde for at læse særligt fantasy- og scifi-litteratur, hvilket også ses i serien af helt nye malerier. 

Et stille kunstnerliv

Gribskovmaleren Poul Bille-Holst
23. november - 27. januar 2019
For første gang nogensinde vises en retrospektiv udstilling med Gribskov-maleren Poul Bille-Holst (1894-1959). Hans karriere førte ham vidt omkring i Europa, hvor han lod sig inspirere af alt fra de italienske mestre til kubismen. Hans malerier skildrer det nære liv på Hillerød-egnen med stor social forståelse. Mest kendt er han for sine skildringer af skovarbejdere fra den lokale kulsvieregn.

ORDET - bogstaveligt

29. september – 17. november
Udstillingen viser værker af 17 danske og internationale billedkunstnere, der bruger alfabetes rigdom som materiale for kunstnerisk udfoldelse. Centralt i udstillingen er den 85-årige biledkunstner Poul Pedersens alfabetkunst, heriblandt ”Det Grønne Alfabet”, som aldrig før har været udstillet.
Deltagende kunstnere: Eric Andersen, John Baldesarri, Anders Bonnesen, Lise Harlev, Gudrun Hasle, Kasper Hesselbjerg, Kamilla Jørgensen, Torben Kapper, Poul Pedersen, Niels Pugholm, Carsten Regild, Tommy Støckel, Morten Søndergaard & Christian Ramsø, Margrete Sørensen, William Wegman, Lawrence Weiner.

Sommerudstilling med Nordsjællandske kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund

28. juli – 23. september
Kunstnerisk mangfoldighed, frihed og fællesskab var omdrejningspunktet for dette års udgave af Sommerudstillingen.

Kaldet – Landskab for myter

Sofie Amalie Klougart - 4. maj – 17. juni 2018
Hvordan afbilder man det, som ikke kan ses; et steds historie og betydning? Udstillingen bygger på et materiale indsamlet og lavet på rejser til Israel og Palæstina. Den undersøger de mange forestillinger og fortællinger, som knytter sig til området, der er præget af stor kulturel, politisk og religiøs betydning. Fotografierne balancerer mellem et dokumentarisk og et kunstnerisk billedsprog.

There Are More Things

9. marts – 29. April 2018
Der er mere mellem himmel jord. Det er udgangspunktet for billedkunstner Anne Munnecke Christensen, der interesserer sig for, hvordan myter i bl.a. litteraturen og pop-kulturen påvirker vores forestillinger om verden. Med værker bestående af tekstil, blyant, akvarel og papir undersøgte udstillingen fænomener som optiske illusioner og okkultisme. Gyserforfatteren H.P. Lovecraft spøger i kunstnerens værker såvel som myter om de særeste uhyrer og monstre.

Uden Ord

19. januar – 4. marts 2018
Maler JC. Jensen og skulptør Niels Larsen sætter hinanden i stævne i et nyt udstillingsprojekt, der kredser om billedsprogets kraft og uafhængighed af sproget. JChristian Jensen arbejder med pigment på lærred, mens Niels Larsen arbejder i stentøj, granit og bronze. Geometriske mønstre og naturligende former bringes frem både skulpturelt og på lærredet. I nogle værker er farver og former stramt komponeret, mens de andre steder indgår i et mere frit og legende billedsprog.

INTROSPECT

Ian Schjals
24. november 2017 – 13. januar 2018
I udstillingen INTROSPECT lader maleren Ian Shjals det undersøgende blik vende indad. Det sker som nedslag i hans mangeårige praksis med maleri og objekter som foretrukne medier samt i udforskningen af en motivverden, der kredser om geologi, alkymi og universets kompleksitet.

Verden findes ikke på kortet

​28. september - 19. november 2017
​Billedkunstner Kamilla Jørgensen undersøgte litteraturens muligheder for at udfolde sig i nye og hidtil usete formater. Verden findes ikke på kortet var hendes første større soloudstilling, hvor hun præsenterede både nye og ældre værker. Udstillingen gav et fascinerende øjebliksbillede af kunstnerens kontinuerlige arbejde med at analysere og stille spørgsmålstegn ved litteraturens sædvanlige ramme: Bogen.

Sommerudstilling med BKF

16. juli – 24. september 2017
Godt og vel 100 værker tog besøgende på en tour de force gennem billedkunstens mange motiver og udtryksformer med lige dele opmærksomhed på en afsøgning af materiale- og mediespecificitet samt aktuelle samfundsmæssige problematikker.

Efter vi er gået

21. maj - 25. juni 2017
I udstillingen undersøgte de fire deltagende kunstnere den ydre verden, der eksisterer omkring os, når vi selv er fraværende. Fælles for deres værker er, at steder er centrale som undersøgelsesfelter, og at ting spejler os selv, eller får deres eget liv som legesyge eller urovækkende fænomener, der prøver at spille os et puds. På udstillingen kan opleves skulpturer, installationer, fotografi og cyanotopi på tekstil, som går både poetisk, sanseligt og humoristisk til emnet. Deltagende kunstnere: Søren Assenholt, Nanna Debois Buhl, Jakob Hunosøe og Thomas Søegaard Boström.

Skitser fra mit Hollywoodliv

Jørgen Klubien
24. marts – 14. maj 2017
For første gang nogensinde udstilte tegner og musiker Jørgen Klubien et udpluk af tegninger og skitser, fra hans år som animator hos Disney, Pixar og Tim Burton. Udstillingen samlede op på et imponerende livsværk og var samtidig en tour de force gennem tegnefilmens nyere historie fra moderne klassikere som Løvernes Konge til publikumssuccesen Cars. Udstillingen viste også tegninger og malerier fra Klubien’s hånd som trækker tråde til hans mange årige tilværelse i Los Angeles som kunster.

The Journey of line and colour

22. januar – 19. marts 2017
Årets første udstilling i 2017 præsentererede helt nye værker af den unge billedkunstner Malte Fisker. Et særtræk ved Fiskers malerier er legen med variationer af trekanter og geometriske former, som forskyder og fletter sig ind og ud af hinanden på billedernes massive farveflader. Røde, gule og grønne jordfarver er malet i forskellige typer penselstrøg og med forskellig glans, som skaber dynamik i værkerne - linjernes bevægelse.

Bevæbnet med vinger - en udstilling om Michael Strunge, det lyse og det mørke

28. oktober 2016 - 8. januar 2017 
I 2016 var det 30 år siden, at Michael Strunge døde. Det markerede Vandrehallen med en udstilling, hvor 11 forskellige kunstnere gav deres bud på, hvordan man kan læse Strunge på andre måder end gennem bøgerne. Forfatter og billedkunstner, Tomas Lagermand Lundme medkuraterede udstillingen, som fortalte historien om Strunges liv og digtning i både ord, film, musik og billeder. De deltagende kunstnere var bl.a.: Amalie Smith, Søren Ulrik Thomsen, Line Knutzon, Knud Odde og Kasper Bonnén.

Tilbageblik og Udsyn

3. september – 16. oktober 2016
Vandrehallen markerede 100-året for Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS) med en udstilling, som bragte 10 billedkunstnere sammen på tværs af generationerne med et fælles sigte; at vise hvordan kvindelige kunstneres arbejde for synlighed har båret frugt.

Sommerudstillingen med BKF

3. juli - 28. august 2016
Kunstnere fra Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland slog dørene op for deres årlige sommerudstilling i Vandrehallen. Denne gang kastes bolden op i en temafri udstilling, hvor pejlemærket er kunstnerisk frihed og mangfoldighed.

Der er altid nogen hjemme 

6. maj - 26. juni 2016
Billedkunstner Pernelle Maegaard omsætter naturens billeder til farverige mønstre og ornamenter, der danser og bevæger sig på fladen. På udstillingen blev vist nyere værker, heriblandt broderier og bemalede ingeniørtegninger.

Brudte Rammer

11. marts – 1. maj 2016
Farve og konstruktion var grundlaget for udstillingen, hvor træ, plast, perler og øvrige ready-mades transformeredes til skulpturelle installationer. 

I Make Science   

17. jan. – 6. marts 2016
Billedkunstner Astrid Marie Christiansen præsenterede nye værker inspireret af videnskab, matematik og naturfag. 

Mørkekammer - en lyrisk fremkaldelse af Karen Blixen

25. oktober – 3. januar 2016
I udstillingen inviterede forfatter og billedkunstnere Tomas Lagermand Lundme 9 kunstnere til at skabe værker med udgangspunkt i Karen Blixens forfatterskab, liv og historie. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Spøgelseshestene

8. oktober 2015 – 4. januar 2016
Spøgelseshestene var en sanseudstilling for børn og deres voksne skabt med udgangspunkt i Karen Blixens fortælling ”Spøgelseshestene” fra 1950/55. Udstillingen var lavet af billedkunstner Trine Asmussen og kunstformidler Naja Pedersen. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Sigrún Gudbrandsdóttir: Den Visuelle Omfavnelse

11. maj – 27. juni 2015
På udstillingen viste Sigrún Gudbrandsdóttir portrætter og artwork fra sit mangeårige og prisbelønnede arbejde med omslagsdesign til bøger og pladeudgivelser. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Hillerøds Kunstskatte: Udsmykningskunst fra offentlige og private institutioner i Hillerød

20 marts – 2. maj 2015
Udstillingen bragte interessante værker frem i lyset, som til daglig hænger skjult på kontorgange og i mødelokaler rundt omkring i Hillerød.

Forskellige Rum

Mette Vangsgaard
16. januar – 15. marts 2015
Mette Vangsgaard præsenterede collager og tekstilværker, med tematisk afsæt i hendes optagethed af de rum og miljøer, vi bevæger os ind og ud af til hverdag. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Floating  Dreams

Jane Balsgaard
2. november 2014 – 4. januar 2015
I udstillingen lod Jane Balsgaard sig udfordre af Vandrehallens højloftede rum i præsentationen af himmelskibe  og mobiler, som hun kunstfærdigt har udført i håndlavet papir. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Øjeblikkets Rum

Linda Lildholdt og Marina Pagh
29. august – 26. oktober 2014
De to billedkunstnere udstillede malerier, som tog beskueren med på en rejse ind i billedfortællingens rum.

Horisonter: Nordsjællandske BKF-kunstneres sommerudstilling

7. juli – 23. august 2014
På årets sommerudstilling var det temaet ”Horisonter”, der udfordrede og motiverede de ca. 50 Nordsjællandske BKF-kunstnere.

Kunsten Taler Ud! – gruppeudstilling: Gudrun Hasle, Eva Tind, Hanne Bang, Morten Søndergaard

21. marts – 3. maj 2014
ORD er det fælles udgangspunkt for de fire kunstnere, hvis værker demonstrerede, hvordan sprog, tekst og bogstaver finder nye måder at komme til udtryk på i mødet med billedkunst. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Hvad Portrættet Fortæller

Nikolaj Palmskov
12. maj – 28. juni 2014
I udstillingen demonstrerede fotograf Nikolaj Palmskov, hvordan portrætfotografiet har en fremtrædende position som biografisk genre på lige fod med den biografiske bog

Et Fuldkomment Kaos

Eli Ponsaing
18. januar – 16. marts 2014
Udstillingen præsenterede et udvalg af værker af den afdøde grafiker og fotograf Eli Ponsaing, der var international banebrydende i udviklingen af fotogravure som kunstnerisk genre. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Hallway To the Other Side

Jonas Pihl
2. november 2013 – 5. januar 2014
Jonas Pihl indtog Vandrehallen med sine gigantiske malerier, der inviterede publikum ind i surrealistiske landskaber og twistede sci-fi-universer. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Keld Helmer-Petersen og Jakob Hunosøe

2. september – 27. oktober 2013
Udstillingen præsenterede et værkbaseret generationsmøde mellem to af dansk fotografis mest interessante profiler; den nu afdøde Keld Helmer-Petersen, og den unge fotograf Jakob Hunosøe. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

INDUSTRIAL-TIME-AGAIN

Carl Erik Reimuth
13. januar – 3. marts 2013
Carl-Erik Reimuth udstillede et udvalg af malerier, der nærmer sig den abstrakte ekspressionismes frie stil med uartikulerede og virtuose farveudladninger penslet, smurt på og hældt ud over lærredet. Se fotos fra udstillingen på Vandrehallens Facebook-side.

Fantasatire

Ole Fick
7. november 2012 – 6. januar 2013
På udstillingen kunne man opleve en række af Ole Ficks malerier, som i fantastisk og surrealistisk stil portrætterer personer og menneskelignende skikkelser i absurde situationer.