Frikvarter

Trænger du til en pause? Vi guider dig til en god overspringshandling.

Det kan være hårdt at skrive opgaver eller større projekter. Det er derfor vigtigt, at du husker at holde en pause indimellem, så du ikke kører dig selv i bund eller får stress over, at du ikke kan nå det hele. Kom ned i gear og slap af i 30 minutter, før du kører hårdt på igen med din skrivning eller læsning.

Sjov og ballade

Hillerød Bibliotekerne bugner af underholdning. Du kan f.eks. streame en god film på Filmstriben, bibliotekernes svar på Netflix.

Du kan også høre et hav af lydbøger via eReolen - lytter eller læser du på engelsk, er der mange fede titler på eReolen Global, hvor du også finder alverdens lækre magasiner. 

Hvis du sidder og arbejder på Hillerød Bibliotek, kan du også snuppe en gaming-pause ved voksenbibliotekets Playstation 4.

Faglig underholdning

Der er mange måder at holde en pause på. Det kan være at læse noget andet eller se en video på YouTube. Derfor kommer vi med nogle gode forslag til sjov, men stadig faglig underholdning, som du kan hygge dig med, når du har brug for pause fra din opgave, men stadig gerne vil holde fokus på fagligheden.

DR Nyheder på YouTube

På YouTube kan du finde DR Nyheder, som en gang om ugen lægger en ny video på om et aktuelt emne. De præsenterer emnet, så det er nemt og overskueligt at forstå. Videoerne er ikke så lange, så du kan sagtens nå at se 7-10 videoer på 30 minutter.

Du finder DR Nyheder på YouTube her.

TED Talks

TED talks er et andet godt sted at gå hen på YouTube for at få noget faglig underholdning. Her kommer der dagligt nye videoer om alverdens emner, som også kan give dig inspiration til din opgave eller dit projekt.

Du finder TED Talks lige her.

Husk også pauser - det giver god energi til hjernen :)