eReolen Global

Adgang
Adgang hjemmefra
E-bøger, magasiner og lydbøger på engelsk.

eReolen Global ligner eReolen, men er et selvstændigt website med tilhørende app, Libby, der er udviklet og drevet af det amerikanske firma OverDrive. I samlingen har du adgang til et væld af engelske lybøger, ebøger og magasiner. 

Særligt om magasiner

Der er ca. 255 magasintitler, primært på engelsk. Der findes knap et par håndfulde magasiner på dansk:

  • Antik & Auktion Denmark
  • ELLE
  • ELLE Decoration
  • IN
  • ISABELLAS
  • Psykologi
  • Spis Bedre
  • Vi Unge

På eReolen Global finder du magasiner, der er op til 3 år gamle. 

Har du brugt den tidligere platform RB Digital, skal du vænne dig til, at du ikke længere opbygger en historik på samme måde som tidligere. De lånte magasiner på eReolen Global / Libby bliver nemlig automatisk afleveret igen efter 21 dage, hvorefter de forsvinder fra din oversigt.
Har du brug for at vende tilbage til et magasin, er det derfor nødvendigt at sætte det på huskelisten og genlåne det.

Sådan låner du

Du kan låne 2 ebøger og 2 lydbøger pr. måned. Magasiner tæller ikke med i lånekvoten; lån så mange du vil.  

Visse e-bøger og lydbøger kræver, at du reserverer dem. Når en reserveret titel bliver tilgængelig for download eller streaming, har du 2 døgn (48 timer) til at hente titlen. Der findes mange titler, der altid er tilgængelige uden reservation, f.eks. Lonely Planets rejsebøger. Hver titel kan lånes i 21 dage. Hvis du har streamet en titel – og altså ikke har downloadet den – kan du aflevere den igen.

Du logger på med dit CPR-nummer og pinkode, og vælger Hillerød Bibliotek. Nu kan du læse bøger i din browser, eller downloade dem i EPUB-format.

Ønsk en titel

På websitet kan du også anbefale titler (e-bøger og lydbøger), som ikke er indkøbt til eReolen Global. Du skal være logget ind og søge på titel eller forfatter. Hvis titlen ikke indgår på eReolen Global, men findes i Overdrives database, vil den nu dukke op i søgeresultatet med mærkatet "ejes ikke" og du kan klikke på anbefal. Du kan anbefale titlen til køb og vælge at blive sat på ventelisten, hvis den købes og få tilsendt en e-mail, når den er tilgængelig.

Bemærk, at hvis du anbefaler en titel, er der ingen garanti for, at den bliver købt. På din konto kan du se en oversigt over, hvilke titler, du har anbefalet, og om titlerne er købt.

Se hvordan du bruger eReolen Global i denne video:

Libby - eReolen Globals app

Bruger du din tablet eller smartphone, skal du downloade app’en Libby (fås til iOS, Android og Windows).

Ud over ebøger, lydbøger og magasiner, har du gennem Libby også adgang til Qello Concerts, hvor du kan streame en lang række koncerter indenfor forskellige musikgenrer. Læs mere om Qello Concerts her.

Se i denne video hvordan du bruger eReolen Globals app, Libby: