Besøg børnebiblioteket

 

Hillerød og Skævinge Børnebibliotek er vilde med, når I besøger os. Der er altid masser at tage sig til på biblioteket og selvfølgelig masser af gode historier, at dykke ned i.

Her på siden finder I information om alt det, I måske vil vide inden jeres besøg på biblioteket.

Se åbningstider og kontaktoplysninger her.  

Praktisk for de mindste

På Hillerød bibliotek er der masser af plads til de mindste børn, som både kan kravle rundt, gå på opdagelse i vores Fortællehus og selv finde bøger der passer til netop deres alder. At få besøg af de mindste børn er meget vigtigt for os, og derfor er der på vores biblioteker puslepladser, højstole til spisetid og små kroge med mulighed for amning.

Skulle I have glemt en ble, er der mulighed for at købe i bibliotekets betjente åbningstid. Der er også altid mulighed for at købe en kop varm kaffe på biblioteket til at holde dampen oppe.

Hilberts hule

På Hillerød Børnebibliotek finder I en fantastisk hule hvor de mindste børn kan lege. Her kan I selvfølgelig møde vores drage Hilbert og alle hans venner - der er alt fra konger, prinsesser, store snegle, paddehatte, flyvende grise og ikke mindst lakridskonf

Legerummet "Hilberts hule" med fantasifulde og faverige vægmalerier af dragen Hilbert og andre magiske dyr
ekt på væggene, som er dekoreret af kunstneren Maria Lau Krogh.

I Hilberts hule er gulvet beklædt med tæppe, så det er dejligt at gå på strømpesokker i rummet. Lige uden for hulen kan I stille jeres sko, så gulvtæppet bliver ved med at være et dejligt sted at lege for de mindste børn.

Hulen er fyldt med store lakridskonfekter, som man kan bygge tårne med, lave forhindringsbaner eller sidde og læse på. Du kan også bygge en by med vores klodser, der er formet som huse (NB! Disse kan i periode være væk grundet vedligeholdelse).

I Hilberts hule finder I selvfølgelig også bøger. Her finder I bøger i kategorien ”Småbørn”, med bøger som Totte og Lotte, Lille krokodille, Anker, Kaj, Ib og alle de andre. I finder også ”Pegebøger” i Hilberts Hule, bøger til de mindste om alt fra dyr, hverdag, sut og potte.  

Gamerhulen

På Hillerød børnebibliotek finder du Gamerhulen, hvor der er plads til at spille både Playstation 4 og retro Nintendo. I vores betjente åbningstid kan man altid låne populære og nye spil ved børnebibliotekaren.

Gamerhulen på Hillerød Børnebibliotek er for børn på maks. 15 år og deres voksne. Er du 16 år og derover henviser vi til voksenbiblioteket, hvor de lidt unge og voksne kan spille.

Madpakker

Skal I nyde jeres madpakker i Børnebiblioteket, henviser vi til vores frokostbord ved vinduespartiet. Der er altid mulighed for at låne en klud og en kost ved børnebibliotekaren til oprydningen efter jeres spisepause. Vi har også højstole til de mindste. I sommerhalvåret er I også velkomne til at nyde frokosten ude på bibliotekets legeplads eller i biblioteksparken. 

Med bus eller tog

Hillerød Bibliotek

Hillerød Bibliotek ligger centralt og med god forbindelse til offentlig transport. Fra Hillerød station kan du gå til Biblioteket på ca. 15 minutter. Du kan med fordel gå på banestien hele vejen fra Hillerød Station til Hillerød Bibliotek. Der er flere buslinjer, som stopper tæt ved biblioteket. De nærmeste stoppesteder er enten: Frederiksgade eller ved Slotsarkaderne.

Kommer I med bil, kan I parkere i parkeringshuset ved Slotsarkaderne mod betaling.

Skævinge Bibliotek

Skævinge bibliotek ligger centralt lige ved siden af SuperBrugsen og Netto. Biblioteket ligger meget tæt på Skævinge station og det tager ca. 3 minutter at gå fra stationen. På stationen finder I også det nærmeste busstoppested.

Kommer I med bil, kan I parkere ved Netto eller SuperBrugsen – Husk at sætte p-skiven.

Velkommen!