Samfundsvidenskab

Find viden indenfor de samfundsvidenskabelige fag.

Du finder her et udvalg af de digitale samlinger og databaser, der omhandler de samfundsvidenskabelige fag såsom samfundsfag, historie, idehistorie og afsætning. Databaserne vil være et godt sted at starte din informationssøgning, hvis du skal skrive opgave om eller i de samfundsvidenskabelige fag.  

Du har fri adgang til alle sites i denne samling.

CBH Research Portal 

Database over artikler, projekter, studerendes specialer m.m., som du kan få adgang til. Databasen er nem at søge i, og der er mulighed for at lave mere avancerede søgninger. Databasen vil være god til dig, der skal skrive opgave i afsætning eller andre økonomiske fag.

Gå til CBH Reseach Portal.

Danmarks Statistik & Statistikbanken

Find statistik om den danske befolkning, økonomi, erhvervsliv og samfundets udvikling.

Danmarks Statistik er en god side at besøge, hvis du skal finde konkrete informationer og datasæt, f.eks. hvis du skriver opgave. Her kan du finde statistikker på lidt af hvert angående Danmark, vores samfund og indbyggere. Det kunne være emner angående miljø, levevilkår, priser og forbrug m.m. 

Statistikbanken kan du trække mere specielle tabeller, og data kan vises i forskellige formater. Det er gratis at oprette sig som bruger af Statistikbanken.

Du må frit gengive indhold fra dst.dk og statistikbanken.dk, f.eks. i hvis du skriver opgave. Men husk at angive Danmarks Statistik som kilde.

Gå til Danmarks Statistiks hjemmeside.

EUR-Lex

Database over de forskellige europæiske love og lovgivninger. Her kan du finde dokumenter såsom traktater, internationale aftaler, EU’s retspraksis osv. Hjemmesiden er relevant for dig, der skal skrive opgave i samfundsfag, historie, afsætning eller andre økonomiske fag. 

Gå til EUR-Lex.

Det officielle websted for Den Europæiske Union fungerer som en grundig vejviser rundt i alle tænkelige info om EU.

På europa.eu finder du indgange til en lang række forskellige rapporter, statistiker og andet, der handler om EU og de lande, der er en del af unionen. 

Gå til europa.eu.

Eurostat

Den europæiske version af dst.dk (Danmarks Statistik), hvor du kan finde forskellig data og statistik om Europa. Hjemmesiden er god til dig, der skal skrive opgave i samfundsfag, historie, afsætning eller andre økonomiske fag.

Gå til Eurostat.

Globalis

Interaktivt verdenskort og et digitalt opslagsværk om verdens lande.

Her finder du information om forskellige lande i verden. Alt fra de generelle informationer om et land, som fx befolkningstal og BNP, til information om landets historie, samfund, økonomi, religion m.m. Godt og validt alternativ til Wikipedia. Velegnet til brug i fag som samfundsfag, matematik (statistik) og naturfag.

Globalis er udviklet af FN-forbundet i Norge og oversat til dansk af FN-forbundet i Danmark.

Gå til Globalis.dk.

Idrættens analyseinstitut

En god hjemmeside, når du skal bruge analyser og rapporter vedrørende idrætten i Danmark. Idan.dk er nem at finde rundt i, og du kan søge på deres mange rapporter og undersøgelser. Hjemmesiden kan klart anbefales til dig, der skal skrive opgave om idrætten i Danmark.

Gå til idan.dk.

International Monetary Fund (IMF)

IMF er en organisation, der arbejder for at opnå en bæredygtig vækst og velstand for alle deres 190 medlemslande. Du vil her kunne finde en masse data, statistik, rapporter m.m. Hjemmesiden er relevant for dig, der er i gang med at skrive i samfundsfag, afsætning eller andre økonomiske fag.

Gå til IMF.org.

Pew Research Center

Pew Research Center er, som de selv beskriver sig, en ”nonpartisan fact tank”, der har en masse gode rapporter og statistikker om det amerikanske samfund og deres relationer til omverdenen. Hjemmesiden er velegnet til dig, der skriver opgave om det amerikanske samfund og/eller dets relation til omverdenen fx immigration fra Sydamerika.

Gå til pewresearch.org