Spændende foredrag med Peter Øvig Knudsen

31. januar holder den prisbelønnede forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen et spændende foredrag på Hillerød Bibliotek med udgangspunkt i sin nye bog "Dem, der ikke tier"

Forfatter Peter Øvig Knudsen har igen kastet lys over et af danmarkshistoriens dunkleste kapitler med sin bog 'Dem, der ikke tier'.

Hør ham fortælle om bogen og de grusomme beretninger fra tidligere børnehjemsbørn. 

Gennem otte år har Peter Øvig Knudsen talt med en række tidligere børnehjemsbørn, som har beskrevet de seksuelle overgreb, de oplevede på børnehjem i bl.a. 1960’erne og 1970’erne. Peter Øvig Knudsen finder i sin research ud af, hvor omfattende og systematiske overgrebene var. Når nogen tog mod til at gøre opmærksom på dem, blev de ikke hørt.

Bogen har fået blændende anmeldelser, fx fra Anne Sophia Hermansen fra Weekendavisen, der skriver: Indiskutabelt årets vigtigste udgivelse.

I bogen fokuserer Peter Øvig Knudsen især på to børnehjem. På det lutherskmissionske børnehjem Solgården i Tarm misbrugte forstanderen pigerne i mere end 15 år. På Det Kongelige Opfostringshus i Hellebæk misbrugte socialrådgiveren og lærerne husets drenge over en tyveårig periode, nogle gange under bedøvelse. Med Peter Øvig Knudsens bog har ofrene endelig fået en stemme.

Foredraget betoner, hvor vigtigt det er at få talt om det skamfulde og traumatiserende, der er overgået børn i statens varetægt, og ikke at vende ryggen til, når overgreb som disse finder sted.

Foredraget er blevet til i et samarbejde mellem LOF Øresund og Hillerød Bibliotek.

Billetter købes via LOF Øresunds hjemmeside: LINK

Praktisk info

Vi holder en pause undervejs, hvor der vil være mulighed for at købe drikkevarer.

 

Materialer