Gåtur
Fra et af de tidligere hold

Senior-aktiviteter: Hold Hjernen Frisk

05.07.22
I sensommeren 2022 kan seniorer prøve kræfter med nye aktiviteter på biblioteket, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Forløbet er en del af projektet Hold Hjernen Frisk.

På Hillerød Bibliotek kan seniorer til foråret lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og nye fællesskaber.

Forløbet består af 8 gange med aktiviteter for både hoved og krop, og der skal prøves kræfter med mange forskellige ting. Vi skal lave naturtræning, som Peter Bennett fra DGI Nordsjælland står for, vi afprøver badevandet i Teglgårdssøen, tager på cykeltur, på byvandring med Tim Panduro, på vandring med litteratur og mindfulness og mange andre ting. Hver gang afsluttes med kaffe og hygge.

På bibliotekets hjemmeside kan du løbende følge med i aktiviteterne og finde praktiske oplysninger om tid, sted, påklædning osv.

Om Hold Hjernen Frisk

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Hillerød Bibliotek sammen med DGI Nordsjælland i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.

Tilmelding

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med, dog skal man kunne klare at gå, stå og cykle. Det er gratis at deltage, men man skal hente billet via bibliotekets hjemmeside, og billetsalget er startet. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser.

Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside:

www.dgi.dk/holdhjernenfrisk  

For mere information om forløbet på Hillerød Bibliotek, kan du kontakte bibliotekar Ulla Stangerup på mail: ulsta@hillerod.dk

Tilmeld dig Hold Hjernen Frisk på bibliotekets hjemmeside.