For lang ventetid på fagbogen? Prøv eBiblioteket!

21.11.16
Midt i en opgavetid kan man rende ind i problemet med, at alle de gode titler på fagbøger er revet væk fra hylderne. Men fortvivl nu ikke helt!

Hillerød Bibliotekerne abonnerer på mange rigtig gode netbaser, hvor du kan hente viden om både gamle og helt nye emner.

Du finder netbaserne på bibliotekets hjemmeside, i eBiblioteket, hvor de ligger under opslagsværker. Flere af baserne kan du bruge hjemmefra, hvis du bor i Hillerød kommune og er oprettet som bruger på biblioteket. Nogle få baser kan du kun bruge, mens du er på biblioteket.

For at tage nogle eksempler så kan du finde masser af gode kildetekster til verdenshistorien i Historiens Verden, hvor teksterne er på dansk. Ellers er de fleste af baserne engelsksprogede. Du kan finde information om naturfaglige emner i Science in Context og Access Science, hente biografier på over 320.000 nulevende og afdøde personer i Biography in Context, eller få styr på musik, kunst og litteratur i Oxford Music - eller Art Online og Litterature Ressource Center. Din underviser vil med garanti hellere have, at du refererer fra Encyclopædia Britannica Online end Wikipedia, og her finder du masser af leksikonviden. Skal du sammenligne fakta og information om forskellige lande, vælger du Europa World Plus, som er skarp til analyser og statistik.

Fordyb dig i baserne og vælg eventuelt at blive registeret som bruger på de baser, som tilbyder det; så kan du let gemme og dele tekster og bruge citeringsværktøjer.