Internationale krimistjerner på Hillerød Bibliotek

Hillerød Bibliotekerne begynder 2020 med en brag. Søndag d. 5 januar kan du opleve de tre internationale krimiforfattere Sara Blædel (DK), Yrsa Sigurdardóttir (IS) og Stanley Trollip (RSA), der er den ene halvdel af forfatternavnet Michael Stanley

Blodet flyder i Vandrehallen 5. januar, når de tre krimiforfattere Sara Blædel, Yrsa Sigurdardóttir og Stanley Trollip indtager scenen sammen, og giver et eksklusivt indblik i hjernerne, der finder på de bestialske krimier, som tryllebinder læsere verden over.

- Det er et unikt stjernecast af internationalt format, som vi er meget stolte over at kunne præsentere for publikum på Hillerød Bibliotek, siger Ulla Merete Stangerup, der er litteraturformidler på Hillerød Bibliotekerne.

Kom helt tæt på de store stjerner
Ulla kommer til at være moderator på scenen sammen med de tre krimistjerner. Hun lægger især vægt på, at der skal være en åben og afslappet tone, hvor der er plads til spørgsmål fra salen. Det er således også op til publikum, hvilken retning eftermiddagen tager.

- Jeg glæder mig til at høre om, hvordan de finder på deres karakterer og hvordan de får et plot til at hænge sammen, når nu de er helt almindelige, ordentlige mennesker. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at høre dem diskutere med hinanden om ligheder og forskelle på krimier fra Danmark, Island og Sydafrika. Hvordan påvirker det samfund og den natur, man bor i, den krimi, man skriver – og måske også den krimi man læser?

De tre forfattere kender hinanden i forvejen, og har selv taget initiativ til arrangementet, da de synes, det kunne være sjovt at optræde sammen som kolleger og venner.

KØB BILLET HER

Udgivet i mere end 38 lande
Sara Blædel debuterede i 2004 med den første bog om kriminalassistent Louise Rick og siden kom trilogien om Ilka til. Hendes tiende bog i serien Pigen under træet udkom i efteråret 2019 i Danmark. Sara Blædel er netop kåret som Årets forfatter 2019, efter fire gange at være kåret af læserne som danskernes yndlingsforfatter med en pris, der i dag er kendt som Martha-prisen. Hendes bøger er solgt i mere end 3 ½ millioner eksemplarer og er solgt til udgivelse i 38 lande.

Yrsa Sigurdadottir er Islands ukronede krimidronning. Hun begyndte sin karriere med at skrive børnebøger, men skiftede så spor til krimigenren med stor succes. Hun har modtaget Palle Rosenkrantz-prisen fra Det Danske Kriminalakademi. Hendes bøger er blevet oversat til mere en 35 sprog.

Stanley Trollip fra Sydafrika udgør halvdelen af forfatterteamet, der skriver under navnet Michael Stanley. Sammen med Michael Sears har han nu skrevet syv bøger om detektiven Kubu. Duoen har blandt andet vundet den amerikanske Barry Award.

Arrangementet vi foregå på engelsk. Det afholdes på Hillerød Bibliotek søndag d. 5 januar klokken 15.00-17.00. Billetterne kan købes på biblioteket eller via hjemmesiden. Det koster 50 kroner.

KØB BILLET HER

Tags