Poul Madsen
Poul Madsen. Foto: Anthon Unger

Foredrag med Poul Madsen: ’Jeg synes vi skal være bekymrede for folkestyret’

5. september er der mulighed for at opleve den tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen i et underholdende foredrag om magtbalancen mellem politikerne og medierne

Medierne ser sig traditionelt som folkestyrets vagthunde, men er de i virkeligheden blevet politikernes lænkehunde?

Det spørgsmål forsøger den tidligere mangeårige chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen, at give et svar på i et underholdende foredrag på Hillerød Bibliotek 5. september klokken 19-21.

’Hver eneste dag arbejder mere end 200 kommunikatører med at ’sælge’ regeringen og dens politik til os. Denne massive påvirkning af offentligheden har ændret demokratiet, ikke mindst fordi den traditionelle vagthund medierne slet ikke mere kan følge med.’, siger Poul Madsen, der siden 2021 har haft sit eget kommunikationsfirma.

Vi skal være bekymrede

Ifølge Poul Madsen er tilskuddene til de politiske partier i de sidste 30 år er steget med intet mindre end 600%, mens medierne i samme periode har kæmpet for at overleve. I sit foredrag blotlægger han, hvordan det på afgørende vis har forskubbet magtbalancen. Det er et spændende foredrag krydret med en række anekdoter og eksempler på, hvordan offentligheden er forsøgt manipuleret.

’Jeg synes vi skal være bekymrede for folkestyret. Det er nu vi skal gøre op med os selv om vi vil finde os i at leve i et spin demokrati’, siger Poul Madsen, der også vil komme ind på en række aktuelle eksempler.

’Mink skandalen er formentlig det voldsomste eksempel på politisk manipulation. Der er dynget så meget spin oven på fakta at ingen mere er i stand til at finde ud hvem der reelt bærer ansvaret for den fatale beslutning om at aflive alle mink.’, siger Poul Madsen og tilføjer:

’Peter Hummelgaards forsøg på at bortforklare sine ulovlige parkeringer foran sine børns børnehave får næsten et komisk skær, hvis det ikke lige var fordi han er Danmarks Justitsminister. Tænk lige tanken til ende, hvis alle sagde som Hummelgaard: ’Jeg gjorde noget ulovligt, men det må I leve med, fordi jeg gerne vil være en god far.’

En historisk fortælling

Foredraget er også en historisk fortælling, hvor Poul tager os med tilbage til de første lidt amatøragtige forsøg på politisk spin under Poul Nyrup Rasmussen og frem til i dag, hvor der er et utal af særlige rådgivere i ministerierne.

Er folkestyret truet, eller er det hele bare en naturlig udvikling i et moderne demokrati? Det får du svar på i foredraget som alle, både magthavere, politisk interesserede og helt almindelige borgere, er nødt til at høre. 

Publikum kommer også til at deltage i en spin quiz og hvis nogen har en særlig sag de gerne vil høre om, så bliver der også mulighed for det.

Køb billet til arrangementet her

Blå bog: 

1988: Reporter på TV2.
1996-1999: Redaktionschef TV2 nyhederne.
1999-2001: Chef for TV2 News.
2001-2006: Journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet.
2006-2007: Chefredaktør på 24timer.
2007-2021: Ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet
2021-        : Kommunikationsrådgiver med særlig ekspertise i shitstorms. Podcastvært, klummeskribent i Altinget og fast deltager i News&co på TV2.

Materialer