Anmelderrost lokal debutant optræder til Ordet er Løs

Børnebogsforfatteren Birgitte Bregnedal har netop udgivet sin første roman for voksne, som har fået en strålende modtagelse, og nu skal hun også optræde på dette års litteraturfestival

Det har taget den lokale forfatter Birgitte Bregnedal 12 år og 26 børnebøger at blive klar til at udkomme med den første roman for voksne, men resultatet er også derefter.

”En fabelagtig velskrevet roman, der virkelig kommer under huden på læseren. Der er så meget på spil i den korte roman, at man faktisk bare har lyst til at starte forfra, når man er færdig med at læse,” hedder det i lektørudtalelsen om debutromanen, der har fået titlen: Pigen med sherifstjernen.

Fars vilde pige


Birgitte Bregnedal voksede op på gården Blåkærgård i Bastrup i 1970’erne, hvor hun med egne ord var ”fars vilde pige”.

”Jeg er vokset op i hælene på min far. Jeg har været med til alt. Jeg var med til alt arbejdet på gården, og med på jagt fra jeg var helt lille. Jeg skød med min fars dobbeltløbede haglgevær før jeg kom i skole, var med på soldaterøvelser om natten med hjemmeværnet og sad bag ved min far, når han spillede kort med de andre mænd,” fortæller Birgitte Bregnedal.

Handlingen i debutromanen er inspireret af barndommen på Blåkærgård, men er ikke selvbiografisk. Handlingen i romanen er fiktiv.

”Det er en milepæl for mig at udgive bogen. Det er uden tvivl den vigtigste historie for mig at fortælle. Den er barsk og gribende, men også fuld af håb”, siger Birgitte Bregnedal og tilføjer:

”Jeg synes, det er et vigtigt vidnesbyrd om, hvordan man var barn på landet i 1970’erne, hvor man var tættere på naturen og familien.

Sadlede om efter stress


Birgitte Bregnedal er uddannet inden for finans og arbejdede indtil 2007 som en projektleder i en større finansvirksomhed. En stresssygemelding fik hende dog til at sadle om. Hun har nu forlaget Fru Nysgerrig, hvor hun i år også har udgivet børnebogen “Et egern flytter ind”, som udspringer af et samarbejde mellem Hillerød Bibliotek, Grønnevang Skoles Fritidsordning og Birgitte Bregendal.

Birgitte Bregnedal optræder 2. oktober på litteraturfestivalen Ordet er Løs, hvor man også kan opleve Hanne-Vibeke Holst i samtale med Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer, Ib Michael, Carsten Müller Nielsen, krimiduoen Øbro & Tornbjerg i samtale med Hans Jørgen Bonnichsen, Signe Gjessing - der kører ind på scenen med Poesiens Bus - og en bred palet af Hillerøds skrive- og musiktalenter.

BILLETTER

Hvis du har beholdt din billet til Ordet er Løs oktober 2020, så er den selvfølgelig også gældende til Ordet er Løs oktober 2021. 

Ellers kan du købe din billet via Place2Book.

 

Priser

150 kr. (standard)

125 kr. (studerende og biblioteksklubmedlemmer)