Kunstnertekets gammeldags skolebænk omdannet til kunstbænk med opgaver og inspiration

Farvesplat på gulvet og kunst til børn

Har du set de flotte farveklatter, der er splattet ud over gulvet i bibliotekets Vandrehal? De leder lige hen til Kunstnerteket.

Kunstnerteket er netop åbnet på Hillerød Bibliotek, og er et sted, hvor børn (og barnlige sjæle) opfordres til at gå på opdagelse i den kunst, vi har udstillet. Vi har nemlig så meget flot, inspirerende, tankevækkende, provokerende, farvestrålende og skiftende kunst i Vandrehallen, bibliotekets udstillingssted. Så her vil jeg også gerne slå et slag for kunsten.

Kunst og kultur er vigtig for os som mennesker. Nogle gange er det meget tydeligt, hvad kunst og kultur kan. Nogle gange, så kan det kræve en hånd, der lige rækker ud og følger os godt igennem oplevelsen: Vi må aldrig glemme at gå begejstrede på opdagelse i kunsten. Vi gør det intuitivt fra barns ben af. Vi kaster os med glæde ud i at male. Meget gerne med fingrene, direkte i malingen og ud på papiret. Vi oplever kunsten gennem alle vores sanser. Vi leger og tegner, bygger, klipper, folder, sætter materialer sammen. Og tager dem glad med hjem til mor og far, som små gaver fra vores hjerte til deres. Og nogle gange får de en plads på køleskabet, nogle gange i en ramme, som kommer med på kontoret – hvis det ikke ender sine dage i skraldespanden…

Men! Denne begejstring, nysgerrighed og lyst til at gå på opdagelse, dén kan vi som forældre og voksne være med til at styrke og bibeholde hos vores børn. Og nogle gange kan den blive så stærk, at børnene vokser op og selv bliver kunstnere. Det starter mange steder. Men her er der nogle skønne bøger, som kan være med til at åbne kunst for børn.

Du kan læse mere på Børnenes Kunstnerteks side

Materialer