Anton og andre uheld

26.08.16
12 år gamle Anton får at vide, at han er blevet skabt ved et uheld! Som hans far lidt filosofisk formulerer det, da de er ved at lappe cyklen: ”Ja, ja – der kan komme meget mærkeligt ud af et hul i gummiet.” Hans bedste ven Ine mener, at Anton bliver advokat eftersom han allerede lyder som tv-avisen!

Sådan er linjen lagt, og handlingen tager fart, da de to venner ud fra deres stærke formodning om, at Antons far er lidt deprimeret og ensom, begynder at gøre noget meningsfuldt for ham: nemlig at skaffe ham en kæreste. Der kommer meget sjov ud af den beslutning, dels fordi Ine er typen, der får ting til at ske, hvorimod Anton er ”sådan en, tingene sker for.” Den ene pinlige situation efter den anden opstår, og man vender side efter side, for lige at finde ud af, hvordan det hele udvikler sig. Bliver faderen interesseret i den forkerte? Er Anton selv ved at blive forelsket i Ine? Er Ine forelsket i Kevin? Hvordan går det i skolen, hvor Anton har fremlæggelse af emnet prævention?

”Anton og andre uheld” hedder bogen, som de fleste 9-12 årige vil synes, er rigtig sjov at læse, men også at få læst højt. Den er skrevet af den norske forfatter Gudrun Skretting – skynd dig at reservere den, for den er sikkert allerede udlånt! 

Materialer