De 4 klassers unikke og fantasifulde bolsjeglas.

Årets bolsjelæsning for 2. og 3.klasser løber nu af stablen!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.04.24
Fra mandag d. 22. april, og løbet af de næste 14 dage, vil 4 klasser med elever fra Sophienborgskolen og Hillerødsholmskolen læse så meget som de kan!

Vi afholder nemlig Bolsjelæsning for Hillerøds 2. og 3. klasser 22. april – 6.maj 2024!

Og her gælder det om at få læst flest mulig bøger og få allerflest bolsjer i bolsjeglasset!

Hvad går bolsjelæsning ud på?

Her på Børnebiblioteket ser vi det som vores fineste opgave at være med til at skabe et godt grundlag for børns læsefærdigheder. Og med bolsjelæsning får vi en rigtig god mulighed for at gøre netop det!  

Bolsjelæsning går helt enkelt ud på, at børnene i løbet af 14 dage, skal læse så meget som de kan - derhjemme og i skolen. Hver klasse har kreativt dekoreret deres eget bolsjeglas, og for hver 50 sider, hver klassen læser, lægger vi 1 bolsje i deres bolsjeglas - og så gælder det om at få så mange bolsjer i glasset som muligt!

Når de 14 dages læsning er gået, kårer vi bolsjelæsningens vinder, ved en bolsjereception på Børnebiblioteket onsdag d. 15. maj. Efterfølgende udstiller vi børnenes bolsjeglas og bedste boganbefalinger på Børnebiblioteket fra onsdag d. 15. maj til onsdag 29. maj, så I alle kan komme ned og se de flotte bolsjeglas, og blive inspireret til at læse nye og endnu flere gode bøger.

Hele formålet med bolsjelæsning er, at børnene får nogle gode læseoplevelser, stimuleret deres nysgerrighed og interesse for læsning, og endelig får en masse god læsetræning.  
 
Hvert barn skal læse på sit eget niveau. Det niveau, som passer bedst til det enkelte barns læsefærdigheder. På den måde håber vi, at alle børn kommer til at opleve at have succes som læser uanset læseniveau.

Bolsjeglas

De 4 klasser alle været meget kreative og har forud for bolsjelæsningen dekoreret hver klasses eget flotte og personlige bolsjeglas.

Vi ønsker rigtig god læselyst til alle 4 klasser, og glæder os til at se, hvor mange sider I kan få læst på 14 dage! :)

Følg med

Vil du se hvor meget hver klasse har læst, samt læse nærmere om de praktisk forhold for bolsjelæsning, kan du gøre det her på hjemmesiden:

Se hvor meget der er læst!