Medrivende bog om tyveriet af guldhornene i 1802

12.04.17
Mød personen bag danmarkshistoriens største tyveri

Vi kender vidst alle sammen til tyveriet af guldhornene i 1802, men hvem var personen bag dette vanvittige kup? Det giver historiker og professor ved Københavns Universitet, Ulrik Langen, os svar på i hans fremragende bog ”Tyven: Den utrolige historie om manden, der stjal guldhornene”.

Den berømte tyv hedder Niels Heidenreich og var fra den lille landsby Foulum tæt på Viborg. I bogen får vi hele hans livshistorie, som giver et godt bud på, hvorfor han endte med at begå det skæbnesvangre tyveri. Hans historie ”begynder med druk, utroskab og skilsmisse”, som Langen skriver det. Hans forældre går fra hinanden og moren flygter sammen med Niels. De flytter fra by til by for at undslippe de mange folk, som moren efterhånden skylder penge til. Til sidst ender de i København, hvor guldhornene befinder sig. Det bliver starten på den store nedtur for Niels, hvor man bl.a. følger hans planlægning af tyveriet og de konsekvenser det medfører.

Ulrik Langen er en formidabel formidler af det historiske stof, og samtidig ved han også, hvordan man skriver en medrivende bog. Hvert kapitel afsluttes med en cliffhanger, så man lige skal læse et mere før man stopper. Udover at være en fremragende karakterskildring af den fascinerende Niels Heidenreich er bogen samtidig også et indblik i en spændende periode i Danmarkshistorien. Ulrik Langen er god til at beskrive miljøer og tidens sociale forhold, så man bliver klogere mens man samtidig læser en spændende historie. Til sidst får man selvfølgelig også hele historien om fundet af guldhornene samt de diverse teorier om dets oprindelse.

Jeg giver bogen absolut topkarakter og hvis den lyder som noget for dig, kan du bestille den nedenfor.

Materialer
Reservér
  • Bog

Tyven : den utrolige historie om manden, der stjal guldhornene

Af Ulrik Langen (2015)
Læs mere