En roman om at være et sansende menneske

"Hungerhjerte" er en autofiktiv roman som følger hovedpersonen, Karen i en periode af hendes liv, hvor hun får diagnosen borderline. Det er en roman med et højt tempo og et spændende plot.

Karen Fastrup har skrevet en roman, som ved første øjekast handler om psykisk sygdom og behandlingssystemet i Danmark. Men som man læser sig længere ind i romanen, kommer den til at handle ligeså meget om det at være menneske. Et sansende menneske med et fintunet sanseapparat. Romanen handler meget om at se og om længslen efter at blive set. Den handler om at turde være hudløs og åben for indtryk. Det hudløse er på godt og ondt en forudsætning for forfattergerningen; "Jeg skriver om at se. Jeg skriver om, hvad synet betyder for det at kunne skrive", som der står på s. 268 i romanen.

Læseren kommer meget tæt på hovedpersonen og bliver lukket ind i nogle meget intime situationer. Til tider føles det næsten for intimt som læser, men lige præcis den følelse, er med til at illustrere, hvordan det må være at befinde sig tæt på et menneske i den tilstand som hovedpersonen befinder sig i.

Romanen var blandt finalisterne til årets DR Romanpris. 

Karen Fastrup gæster Hillerød Bibliotek til Ordet Er Løs 5. oktober til en nuanceret samtale om læseoplevelser og det at skrive.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.09.19