Universal Images Group
Universal Images Group

De 3 bedste havebøger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
23.02.18
Det er nu, du skal i gang med planlægningen af dette års køkkenhave. Lån de tre bedste bøger om havebrug, grøntsager og dyrkningsglæde.

 

Hillerød Bibliotekerne har en enorm samling af indbydende havebøger, men særligt tre skiller sig ud ved at være både inspirerende, saglige og nyttige.

Den nemme Køkkenhave af Clare Matthews giver en masse gode idéer til, hvordan du kan anlægge en køkkenhave og passe den uden det store besvær. Udover dyrkningsanvisninger er der, udførlige anvisninger på konstruktion af bede, stativer, støtter og andre nyttige indretninger. 

Aarstidernes Køkkenhave er skrevet af teamet bag kasse-konceptet "Årstiderne". Bogen er fyld med gode fif og inspiration til dyrkning af grøntsager og krydderurter. Bogen er dejlig overskuelig og angiver bl.a. om det er nemt, middel eller svært af dyrke de enkelte afgrøder. De sidste 100 sider af bogen er dedikeret til opskrifter på de mest vidunderlige grønsagsretter, du kan tilberede af havens afkast. 

Den selvforsynende Have af John Seymour er klassikeren inden for den seriøse køkkenhavedyrkning. Seymour gennemgår, hvordan du på meget lidt plads kan opelske den ideelle køkkenhave, som kan holde dig selvforsynet med grønt, æg, honning og kaninkød. Der er anvisninger på alt fra dyrkning af champignon, over priklerammer til slibning af redskaber. Bogen er meget smukt illustreret med skønne farvetegninger og den absolutte havebibel.

Lån bøgerne på biblioteket og rigtig god fornøjelse i haven.

Tags
Materialer