Om dette arrangement

Tid
17:00 - 20:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Stemningen
Målgruppe
For voksne
Litteratur, foredrag og debat

UDSOLGT - Syrisk aften med dokumentarfilm og debat

31.01.23
Den syriske forening Finjan inviterer til visning af dokumentarfilmen "Our Memory Belongs To Us" og efterfølgende debat.

Filmen handler om tre syriske journalister - Yadan, Odai og Rani. De genforenes på en teaterscene nær Paris, næsten 10 år efter at den syriske revolution brød ud. Her konfronterer instruktøren Rami Farah, der selv er syrer, dem med optagelser fra opstandens tidlige år. Optagelser, som blev smuglet ud af landet i 2012, og som de enten selv har filmet, eller som har ændret deres liv. De tre venner mødtes som medlemmer af et mediekollektiv i Daraa, hvor revolutionen startede.

I dag giver gensynet med optagelserne både dem og os en anledning til at reflektere over kompleksiteten i en folkelig opstand, der endte i en altødelæggende regional konflikt. I mellemtiden er flere af deres venner blevet dræbt i den kaotiske konflikt, mens de selv lever i eksil. Men den syriske krig markerer samtidig et historisk vendepunkt i dokumentationen af verdens krige, og de mere eller mindre frivillige journalisters dækning af dem med smartphones som våben. De tre aktivisters gensyn med krigen og med hinanden er en oplevelse fuld af følelser, der vidner om modet og frihedslængslen i det syriske folk.

Program:
17:00 Dørene åbner
17:30 Filmvisning
19:00 Q&A
20:00 Tak for i dag

تدعوكم منظمة فنجان لحضور الوثائقي السوري "لنا ذاكرتنا" الذي يتحدث عن ذكريات الثورة وذكريات الثوار في درعا. سيكون هناك نقاش لاحق حول ذكرياتنا عن الثورة السورية وبداياتها. سيكون هناك قهوة وسناكات لقضاء امسية جميلة.

البرنامج:
17:00 فتح الابواب
17:30 عرض الوثائقي
19:00 نقاش
20:00 شكرا لحضوركم

Finjan er en non-profit organisation etableret i 2018. I Finjan synes vi, at vi ses for lidt – og ved for lidt om hinanden – på tværs af kulturer. Vi synes den historiske og nuværende kulturelle rigdom i Mellemøsten fortjener at opleves af så mange som muligt. Derfor arrangerer Finjan events, der omhandler mellemøstlig kultur – litteratur, kunst, film, musik, mad, filosofi.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.