En bi som sidder midt i en lilla blomst

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Litteratur, foredrag og debat

Torsdagscafé: Om bi-avl

24.09.20
Frederiksborg Biavlerforening Hillerød, repræsenteret af Søren Primdahl og Søren Knudsen, bidrager med et indlæg til torsdagscafeen om bier, biavl, og lidt om de små flyvende og kriblende væseners værdi for vores store verden.

Søren Primdahl bor nord for Alsønderup, hvor han har haft en lille hobbybigård siden 2016, og lod sig allerede samme efterår hverve som formand for Frederiksborg Biavlerforening Hillerød. Bierne og foreningslivet er gået hen og blevet en fast del af årets gang, og en konstant kilde til nye gode bekendtskaber, små konstruktionsprojekter og inspiration.

Søren Knudsen bor i et villakvarter i Allerød, hvor han for 3 år siden indrettede et lille hjørne i haven til 2 bifamilier. Via begynderkurset i biavl i Frederiksborg Biavlerforening blev grunden lagt for lidt honningproduktion i haven, adskillige timer med hovedet i et bistade, og et engagement i foreningsarbejdet i samme forening. På hjemmesiden: www.fbh-biavl.dk, kan du læse om foreningen samt finde yderligere oplysning og links om bier og biavl.

Første halvdel af foredraget vil handle om honningbierne. Hvordan de adskiller sig og kendes, lidt om deres forunderlige anatomi og deres sociale liv. Dernæst en smule om deres livscyklus og årets gang for en bi. Endelig en bid om det de producerer og som gør dem til et yndet husdyr gennem tiderne. Dernæst vil vi fortælle om det praktiske arbejde med bierne og honningproduktionen. Bierne vil vi lade være hjemme, men du vil kunne se et par forskellige bitavler, samt lidt af det praktiske udstyr vi benytter os af.