Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
20 Kr
Lokalitet
Stemningen
Målgruppe
For voksne
Litteratur, foredrag og debat

Optakt til opera: Den unge Werthers lidelser AFLYST

27.02.24
DETTE ARRANGEMENT ER AFLYST. Du kan deltage i tilsvarende arrangement den 5. marts kl. 18.00 - find billetter her på hjemmesiden.

Goethes brevroman Den unge Werthers lidelser anses for at være tysk litteraturs første bestseller og skabte i sin tid en såkaldt ”Werther-mani” i hele Europa. Mange unge mænd identificerede sig så stærkt med Werther og hans ulykkelige kærlighed til Charlotte, at adskillige gik i hans fodspor og begik selvmord. 

Den franske komponist Jules Massenet har omformet denne enormt populære roman pog skab en af de mest lidenskabelige operaer. 
Den oprindelige roman lagde vægt på det tunge og udsigtsløse, mens operaen vægter det rørende og til dels det varmt romantisk-sentimentale.

I denne engangslæsekreds kigger vi nærmere på romanen, lidenskaben og fortvivlelsen. Hvad var det, der greb en hel verdensdel? Bliver vi selv grebet på samme måde? Vi får styr på historien; holder den stadig? Og hvordan går det egentlig med det skrevne brev?

Hvis du gerne vil låne bogen på biblioteket, får vi et ekstra lager til lejligheden, som kan lånes ca. 2 uger før læsekredsen. 

Læsekredsen er et samarbejde med Hillerød Musik og Teater. Ved deltagelse i læsekredsen er det muligt at få rabat på billetter til forestillingen.