Nannas sommerlæsning: Vi læser for at vide, at vi ikke er alene
Af Nanna Bresson
Sidste år drømte jeg stort om fantastiske læsesteder ved stranden og på min bakketop på landet. Det gør jeg stadig, men jeg må se i øjnene, at vejret ikke danser efter min pibe. Det endte slet ikke så eksotisk, for ferien bestod mest af blæst og regn, og det blev derfor min magelige lænestol, der blev mit foretrukne læsested.
Regnen bragte til gengæld et dejligt minde med sig. Som barn sad jeg ofte mellem en flok buske i haven og dryppede stearin i et vandfad eller læste i en bog, mens jeg lyttede til regnen. Jeg kunne sidde i timevis i min vandtætte oase. Af og til inviterede jeg min søster ind til ”fest”, og så fik vi lov at få en sodavand. Sådan et sted vil jeg gå på jagt efter i min sommerferie. Man kan vel kalde det en slags helgardering.
De tre Bukke Bruse
Jeg tager på ferie med De tre Bukke Bruse af Bjørn F. Rørvik og ja, det er en børnebilledbogsserie, men jeg bliver aldrig for gammel til at læse gode børnebøger. Jeg har holdt jul med de tre Bukke Bruse, fulgt dem, da de startede i skole og været med dem i badeland. Nu skal de på ferie sydpå. Den mindste Bukke Bruse er bange for, at der er trolde sydpå, så han tager sin vandpistol med. De er simpelthen ikke til at stå for!
Bogen De tre Bukke Bruse tager på ferie er ikke på bibliotekerne endnu, men den må være på trapperne.
Forviklinger, fodbold og fascisme
Jeg har også tre debutromaner på tapetet.
Kun til navlen af Linea Maja Ernst har fået fremragende anmeldelser. En moderne Skærsommernatsdrøm bliver den kaldt. En gruppe venner er samlet i et sommerhus, og mange følelser lurer tilsyneladende under overfladen. Jeg kan lide at læse romaner om relationer, især de komplicerede, hvor der er noget på spil. Jeg glæder mig meget til at læse den.
Carl-Christian Okking debuterer med romanen Drenge græder ikke. Okking har været ungdomselitespiller i Esbjerg. Romanen handler om 17-årige Alexanders liv i fodboldverdenen, og det er tydeligt, at Okking trækker på sine personlige erfaringer fra et hårdt elitemiljø. Jeg kender intet til det miljø og er spændt på at læse om det endda i skønlitterær form. Carl-Christian Okking fortæller om sin roman på Hillerød Bibliotek til efteråret. Hold øje med vores hjemmeside.
Romanen Krapyl af Beatrice Salvioni har også fanget min opmærksomhed. Det var faktisk titlen, der tiltrak mig, for jeg er vild med ordet krapyl. Jeg tog mig selv i at gå og sige det højt for mig selv bare for at smage på ordet. Jeg er også ret vild med forsiden, som pirrer min nysgerrighed. Da jeg så læser, at Salvioni bliver sammenlignet med Elena Ferrante, og at Berlingskes anmelder kalder romanen ”en fuckfinger til fascismen”, så ved jeg, at den skal pakkes i ferietasken.
Spænding i tilværelsen
Jeg skal naturligvis videre i Elly Griffiths krimiserie med arkæologen Ruth Galloway. Jeg tror, jeg er nået til nummer 6 De udstødte. Jeg kan godt lide at følge med i Ruth’s privatliv, og det er spændende og ikke alt for barske krimier.
Sind, sundhed og selvhelbredelse
Thomas Breinholt besøger også biblioteket til efteråret og taler om sin bog ”Kan man tænke sig rask?” Køb billet på vores hjemmeside. Jeg synes, at emnet er vanvittigt interessant. Har vores sind indflydelse på vores sundhed og helbred? Og i så fald hvor meget? Thomas Breinholt har samlet forskningen på området, og jeg ser frem til at fordybe mig i bogen og høre ham fortælle om den.
I samme ombæring har jeg lyst til at læse Din bevidste krop af Thomas Mygind, som bl.a. handler om sammenhængen mellem krop og sind og med fokus på selvhelbredelse og alternativ helbredelse.
I godt selskab
Mit læseunivers myldrer med geder, fodboldspillere og arkæologer … måske endda trolde? Hvis du støder på min livlige busk eller bænk, så giver jeg gerne en sodavand!