Godt at vide om biblioteket

Skal du skrive opgave, eller ”bare” have styr på lektierne? Læs her, hvad vi tilbyder.

Praktisk

På Hillerød Bibliotek har vi studiepladser rundt omkring på biblioteket, hvor du kan sætte dig med din pc og dine bøger og læse og skrive. Vi har nogle pladser, hvor man helst skal være stille, men ellers må du gerne snakke med dine medstuderende. Ét separat rum kan bookes til gruppearbejde.

Materialerne

På vores hjemmeside kan du søge i den litteratur, som vi har på Hillerød Bibliotek. Vi har også en god samling databaser, dansk - og engelsksprogede, som dækker fra humanistiske til naturfaglige emner. Du kan benytte dem alle på biblioteket og nogle af dem hjemmefra, hvis du bor i kommunen.

Hjælp

I den betjente åbningstid er der altid bibliotekarer til stede, og vi vil rigtig gerne hjælpe med litteratursøgningerne. Når du har brug for hjælp, skal du have en klar idé om dit emne og have talt dit problemfelt igennem med din vejleder.

Bliv låner

Hvis du ikke er oprettet som låner på biblioteket, kan du gøre det enten med MitID (hvis du er fyldt 15 år), eller hos personalet i receptionen, børne- eller voksenbiblioteket. Når du er oprettet som låner, kan du lukke dig ind på biblioteket uden for den betjente åbningstid, og så naturligvis låne materialer hos os.

Du kan tanke ny energi i bibliotekets kaffeautomat, snackautomat, eller snuppe gratis koldt vand fra vores vandautomat. 

Velkommen!