Læsetræning med Læsehunden

Et tilbud for børn med læseudfordringer.

Kender du et barn, som har svært ved at læse?

Ca. 15 % af danske skolebørn har en læseudfordring og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever forældre, at det kan være svært at motivere barnet til at øve læsningen hjemme.

Når bogstaverne driller, kan det gå ud over barnets skoleglæde og selvtillid, fordi læsning indgår bredt i mange fag. Vi ved, at det er vigtigt at sætte tidligt ind og motivere barnet til et liv med ord.

Det er her Læsehunde kan hjælpe. Læsehunde er et frivilligt hold af mennesker og hunde, der hjælper børn med læseudfordringer. 

Hvad kan en læsehund?

En læsehund tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid hos barnet.

En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse, ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.

En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Praktisk om læsehunden

En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteker og skoler med netop denne opgave. Her får barnet mulighed for at læse højt for læsehunden i 20-30 minutter, og herefter er der tid til hundeøvelser og sjove tricks.

Barn og læsehund mødes en gang om ugen, et læseforløb varer typisk seks uger og barnet modtager et diplom den sidste gang.

Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.

Det er et godkendt læseteam, bestående af Læsehunden Freja og dens fører Gertrud, der udfører aktiviteten på frivillig basis på biblioteket.

Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en læsehund.

Du kan læse mere om Læsehunde på hjemmesiden: www.laesehunde.dk.

Henriette og Freja - Læsehunden

Kontakt

Kontakt frivilligkoordinator Gertrud Borg direkte på sjaelland@laesehunde.dk, og aftal forløbet. 

Har du spørgsmål omkring læsehunden,
så kontakt børnebibliotekar
Henriette Sophie Mejdahl Jeppesen 

Mail: hmje@hillerod.dk / 72 32 58 52