Om at være i læsekreds

Det er berigende at være med i en læsekreds. Du får læst bøger, som du måske ikke selv ville have valgt, og du deler læseoplevelsen med andre. Du begynder at læse bøger på en anden måde og får et større kendskab til forfattere og litterære genrer.

Læsekredsene mødes én gang om måneden for at diskutere månedens bog. Forud for mødet kan det være en god idé at læse lidt supplerende om forfatteren og bogen. Herunder er samlet en række hjemmesider, som er gode at kende til. Husk også, at du på biblioteket har adgang til bl.a. Infomedia, som indeholder dagbladenes anmeldelser. 

 

Gode links til forberedelse og inspiration

Litteratursiden
Her kan du finde du boganmeldelser, forfatteromtaler og tema-boglister. 

www.bognu.dk
bognu.dk er boghandlernes side, hvor man kan finde information om nyere bøger og links til anmeldelser. Hjemmesiden vægter mediernes anmeldelser og giver bogen et tal mellem 0-100, som er en indikator på værkets popularitet.

Arkiv over Dansk Litterattur
Denne hjemmeside indeholder fuldtekst af danske litterære værker, der er mere end 70 år gamle. Her er det muligt at finde de originale tekster af mange danske klassikere samt biografier over ældre forfattere.

www.readinggroupguides.com
Engelsksproget hjemmeside med mange gode råd og spørgeguides til læsekredse. 

Forfatterweb
Forfatterweb er et forfatterleksikon på dansk med forfatterbiografier og analyser af en lang rækkke værker.