Fællesskaber

Sokratescafé

Hvis du går og spekulerer over livets store og små spørgsmål, og godt kunne tænke dig at dele dine tanker med andre, så er Sokratescaféen lige noget for dig. Første og tredje mandag i hver måned vil der være Sokrates-café i Stemningen på Hillerød Bibliotek fra 10-11.30
Tid
10:00 - 11:30
Sted
Stemningen
Adresse

Christiansgade 1
3400 Hillerød
Danmark

Spørgsmål og tanker flyver frit i Stemningen, når der er Sokratescafé, og alle er velkomne – alle slags tanker og alle slags mennesker. Det vigtigste er at lytte med empati uden at afbryde.

I 2010 åbnede 78-årige Ellen Bick Asmussen den første café i Gilleleje. Siden er to cafeer kommet på bibliotek i Helsingør og Hillerød. ”Sokrates-café, som startede i USA, er blevet et verdensomspændende begreb, der har som målet at fremme medmenneskelig forståelse, aktiv lytning, empati, freden”, siger Ellen Bick Asmussen

For alle mennesker uanset baggrund

Når der er Sokratescafé på Hillerød Bibliotek, varierer spørgsmålenes karakter meget. Det kan være aktuelle emner som post-Corona eller krigen i Afghanistan? Men det kan også være højtflyvende filosofiske spørgsmål som: Hvad er skønhed? Hvad er ondskab? Hvad er det gode liv?

"Alle og enhver er velkomne. Det er bestemt ikke et krav at have en akademisk uddannelse. Faktisk er min oplevelse, at de mennesker, der har de klogeste erfaringer, ikke nødvendigvis kommer fra universitetet. Alle mennesker besidder visdom", siger Ellen Bick Asmussen.

Det siger deltagerne:

"Vil du træffe nye mennesker, der - som du - er nysgerrige og interesserede i at udveksle synsvinkler på emner, som rører sig i tiden, er Sokratessamtaleforum måske lige noget for dig. Kom og vær med, og se hvad du synes! "

”Det er både livsbekræftende og horisontudvidende for en gangs skyld at kunne tale om essentielle emner 2 gange om måneden med mennesker af begge køn med interesse i filosofi og med vidt forskellig baggrund.”

Om Ellen Bick Asmussen

Icon Description

Ellen Bick Asmussen blev født i New York City i 1943. Hun gik på FAME-skolen, hvor hun uddannede sig til dramatiker og skuespiller. Hun har også en bachelor i filosofi fra Aarhus Universitet. Flyttede til København i 1968. Gennem 40 år underviste hun i engelsk, filosofi og drama.

Sådan foregår Sokratescaféen

Icon Description
  • Hver gang udpeger man én mødeleder. Det går på skift.
  • Alle deltagere kan komme med et forslag til emne, der skal drøftes.
  • Man læser emnerne op og stemmer om dagens emne.
  • Med sit navneskilt markerer man, når man har lyst til at bidrage med sit synspunkt.
  • Man taler 2-3 minutter ad gangen, og alle kommer til orde. På den måde er der ikke nogle få personer, der kan dominerer samtalen.
  • Ingen mobiler.

Praktisk

Icon Description

Gratis. Ingen tilmelding.

Caféen på Hillerød Bibliotek afholdes hver 1. og 3. mandag i hver måned i Stemningen.

Biblioteket serverer kaffe/te og småkager.