Bogvenner

For dig, der ikke har mulighed for selv at besøge biblioteket - der er hjælp at hente.

Oplever du problemer med at komme på biblioteket, og vil du gerne have adgang til at låne bøger, film og musik, så er der hjælp at hente.

Hvad er Bogvenner?

Bogvenner er et samarbejde mellem Ældre Sagen i Hillerød og Hillerød Bibliotek, der betyder, at du kan få en frivillig bogven, der går på biblioteket for dig.

Du og din bogven aftaler, hvad du gerne vil låne, og så går den frivillige på biblioteket og finder det til dig. Det er også den frivillige, der afleverer det igen. Du får et lånerkort til biblioteket med lånernummer og en kode. Du skal ikke betale gebyr, hvis bogen bliver afleveret for sent.

For at du kan få de bøger, der passer bedst til dig, er det en rigtig god idé, at du og den frivillige taler sammen, både inden han eller hun henter bogen på biblioteket, og når den skal afleveres igen. Ved at fortælle om din oplevelse med det, du har læst, kan I finde de helt rigtige bøger til dig.

Hvem kan få en bogven?

Du kan få en bogven hvis du oplever, at det er vanskeligt for dig at komme på biblioteket fx på grund af sygdom eller manglende transportmuligheder.

Du skal have lyst til at læse, lytte eller se en film en gang i mellem.

Du skal være villig til at lade den frivillige gå på biblioteket for dig og komme hjem til dig med det, der er blevet lånt til dig.

Er du i tvivl, er du meget velkommen til at ringe til os og høre nærmere.

Bogvenner under corona

Under de gældende coronarestriktioner skal det understreges, at du og din bogven ikke vil få fysisk kontakt. Samtaler kan foregå telefonisk og bøgerne kan sættes uden for din dør.

Hillerød Bibliotekerne overholder de gældende restriktioner.  

Praktisk

Vil du høre mere, eller kunne du godt tænke dig at få en bogven, kan du ringe til

Pia Danielsen 72 32 58 26

eller Ulla Stangerup 72 32 58 19

begge fra biblioteket

Så aftaler vi et møde, hvor en eller to af kontaktpersonerne fra biblioteket og Ældre Sagen tager en samtale med dig om, hvad der interesserer dig, og hvad dine biblioteksbehov er.


Fra Hillerød Bibliotekerne: Ulla Stangerup og Pia Danielsen. Fra Ældre Sagen Hillerød: Jette Hamberg og Gitte Simonsen

Bogvenner er et samarbejde mellem Ældre Sagen Hillerød og Hillerød Bibliotekerne.