Viden om demens

Demens er ikke i sig selv en sygdom, men et symptom, som kan skyldes mange forskellige hjernesygdomme. De mest kendte af dem er Alzheimers sygdom, Lewy body demens og Frontotemporal demens. Derudover finder der ca. 200 sygdomme og tilstande, der også kan give demens.

Vil du vide mere om hjernen, demenssygdomme eller forebyggelse er der flere gode hjemmesider med information. Du kan fx starte med at læse om de 10 tegn på demens
Besøg nedenstående hjemmesider for mere information, statistik og gode råd: 

Nationalt Videnscenter for Demens
På Nationalt Videnscenter for Demens hjemmeside finder du faktaark om demenssygdomme, viden om pleje og behandling, tal og statistik, lovgivning og værgemål, et online bibliotek samt e-learning og quizzer.
Prøv fx Test din viden om forebyggelse, Husketest eller Test din viden om demensvenlig borddækning 

Alzheimerforeningen
Alzheimerforeningen er en medlemsorganisation, der har til formål at sikre bedre vilkår til mennesker med demens og deres pårørende. På hjemmesiden kan du læse om aktiviteter og materialer, blive demensven og kontakte Demenslinien - en rådgivningslinie målrettet patienter og pårørende.

Ældre Sagen
På Ældre Sagens hjemmeside kan man finde en række nyttig information om aktiviteter for mennesker med demens.

Alzheimer's Organization
Besøg den amerikanske forening Alzheimer's Organizations hjemmeside, hvis du er på jagt efter nyeste viden om sygdomme, forekomst og behandling. 

Derudover findes der patientforeninger for bl.a. den arvelige demenssygdom Huntingtons sygdom og Parkinsons